Islámský atentátník

Islámský atentátník: Francie se stane během mistrovství hřbitovem

Islámský atentátník vzkázal na sociální síti, že se stane z Francie během mistrovství světa ve fotbale hřbitov, přičemž po sdílení vzkazu na sociální sítě vběhl do francouzských ulic, kde měl pachatel údajně zavraždit francouzského policistu a jeho manželku. Jak uvádějí svědci vraždy francouzského policisty a jeho manželky, islámský útočník měl před útokem křičet Allahu Akbar, jenž je typické pro útočníky z Islámského státu, který před několika měsíci udeřil v Paříži. Jak už informovala francouzská televize BFMTV, útočníkem měl být teprve 25-letý francouzský občan Larossi Abballa. Syn obětí naštěstí dokázal před řádícím útočníkem utéct, uvádí zprávy.

Islámský atentátník zaútočil na francouzského policistu, kterého společně s jeho ženou brutálně zavraždil

K vraždě mělo dojít během pondělních večerních hodin v obci Magneville, která se nachází 60 kilometrů od hlavního města Francie. Útočník měl podle dosavadních informací čekat před domem oběti, které následně zasadil 9 ran nožem. Jak uvedla tisková agentura Amak, Islámský stát přiznal, že byl muž bojovníkem organizace IS.

Čtěte dále: Le Penová: Pokud Francie opustí EU, unie přestane existovat

Podle novináře Davida Thomsona, jenž se specializuje na vyhrůžky ze strany Islámského státu, útočník se přiznal k útoku na svém osobním profilu na sociální síti Facebook. Během svého vyjádření také útočník uvedl seznam osob, které je třeba během mistrovství světa ve fotbale zpacifikovat.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Tutti Frutti / Shutterstock.com)

Přejít nahoru