Richard Sulík

Richard Sulík: Evropa musí zavřít hranice

Slovenský europoslanec Richard Sulík ve svém pravidelném videokomentáři vyzývá Evropu k uzavření hranic před nelegálními žadateli o azyl z blízkého východu a severní Afriky, kteří každým dnem přicházejí do Evropské unie. Minulý týden představil italský premiér Matteo Renzi tzv. migration compact, jenž je v podstatě nový název pro povinné uprchlické kvóty a přerozdělování migrantů po celé Evropské unii, varuje slovenský europoslanec Sulík. Evropská unie ale také podle slovenského politika požaduje důslednou ochranu hranic před migranty, přičemž se do dnešních dnů tvářila německá kancléřka Angela Merkelová tak, že budou hranice otevřeny pro všechny, uvedl poslanec ve svém videokomentáři.

Slovenský europoslanec Richard Sulík ve svém pravidelném komentáři vyzývá Evropu k uzavření hranic

Slovenský europoslanec také hovoří o zadlužené Itálii, který požaduje uprchlické dluhopisy. Italské úřady také samozřejmě požadují, aby všechny ostatní země v EU financovaly všechny výdaje, které jsou spojeny s přijímáním migrantu do Evropské unie na území Itálie a to je velký problém, uvedl poslanec.

Čtěte dále: EU nabádá migranty na cestu do Evropy, tvrdí šéf pobřežní stráže

Slovenský europoslanec souhlasí se společným financováním ochrany hranic Evropské unie, ale nechápe, proč by se měly země v EU společně skládat na financování například Německa, které si do své země pozvalo více než milion migrantů z blízkého východu, dodal.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru