IS

IS se přihlásil k útoku v USA, kde v nočním klubu zemřelo 50 lidí

Radikální islamista z IS se přihlásil v minulých hodinách k teroristickému útoku, během kterého útočník z Islámského státu vběhl do nočního klubu ve Spojených státech, kde měl podle dosavadních informací zabít 50 lidí, přičemž dalších 53 je těžce zraněno. Teroristický útok se měl odehrát v nočním gay baru ve městě Orlando v americkém státě Florida. Střelcem je Omar Mareen, člen Islámského státu, jehož rodiče pocházejí podle zpráv z Afghánistánu. Jak bylo zjištěno, muže nahněvala scéna v nočním klubu a začal kolem sebe střílet, přičemž usmrtil na místě 50 lidí a další desítky zranil.

Radikální terorista z IS útočil v americkém nočním klubu, kde měl usmrtit 50 lidí a dalších 53 těžce zranit

Střelba v nočním klubu se tak stala jednou z nejtragičtějších událostí svého druhu ve Spojených státech. Muž měl být ozbrojen ruční střelnou zbraní a puškou AR-15, jenž má široké armádní využití. Otázkou však zůstává, jak se mohl plně vyzbrojený muž dostat přes ochranku do nočního klubu.

Čtěte dále: Ruská armáda zničila u města Rakka ropná zařízení Islámského státu

Jako první přinesly informace o útočníkovi televize CBS News a NBC News, které odkázaly na mladého Afghánce, který se měl roku 1986 narodit v New Yorku, přičemž jeho rodiče pocházeli z Afghánistánu. Představitel muslimské komunity na Floridě varoval, že při masakru mohl hrát roli radikální islamismus.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru