Vražda

Vražda francouzského policisty vyvolala vlnu pobouření, jenž pocítil i Hollande

Francií otřásá událost vraždy policisty a jeho ženy na ulicích hlavního města, přičemž se země bouří a zmítá v hlubokých emocích. Před několik dny se také odehrál smuteční ceremoniál, kterého se účastnili zástupci francouzské policie, kterým vyznával upřímnou soustrast francouzský prezident Francois Hollande a premiér Manuel Valls. Na záběrech, které si můžete prohlédnout níže, odmítl jeden z policistů v civilu podat ruku oběma výše zmíněným zástupcům Francie, aby dal najevo svoji nespokojenost se současným děním ve Francii. Jak uvádějí tamější zprávy, policista měl být radikálním islamistou pobodán před vlastním domem, přičemž radikál vběhl do domu, kde také zabil manželku policisty.

Vražda francouzského policisty vyvolala pobouření nejen mezi obyvateli Francie, ale také mezi samotnými policisty

Po zavražděném páru zůstal osamocen teprve tříletý syn, který vzbudil ve Francii tak velké emoce, jelikož měl být svědkem vraždy vlastních rodičů, uvádějí francouzské zprávy. V souvislosti s tímto činem dostali francouzští policisté od vlády povolení nosit zbraň i mimo službu.

Čtěte dále: Le Penová: Pokud Francie opustí EU, unie přestane existovat

I když francouzský prezident Francois Hollande gesto policisty nekomentoval, opačného názoru byl premiér Manuel Valls, který se zmíněným policistou prodiskutoval tuto skutečnost. Jednání francouzského policisty sdílela média po celém světě.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru