Week

Week: Rusko nemá v boji proti NATO žádné šance

Deník Week ve svém článku zkoumal současnou situaci mezi NATO a Ruskem, které se cítí být ve značném nebezpečí v souvislosti s nedávno ukončeným vojenským výcvikem sil Severoatlantické aliance NATO na území Polska, kterého se účastnilo více než 30 tisíc vojáků z více než 15 spojeneckých zemí. Deník Week napsal, že Rusko nemá žádnou šanci v případném vojenském konfliktu proti NATO. Výjimkou může být pouze jaderný konflikt, ve kterém by mělo Rusko převahu. Opravdu nebezpečný scénář hrozí, když Moskva, nesoucí ztráty způsobené protiútokem NATO, se uchýlí k jaderným zbraním a způsobí tak totální jadernou válku, uvedl deník.

Deník Week hovoří o případném vojenském konfliktu mezi Ruskem a NATO! Rusko by nemělo žádnou šanci

Jak uvedl redaktor Weeku Kyle Mizokami, v minulých měsících se šířily zpráv o vojenské připravenosti ze strany Ruska, které by bylo schopné zničit jednotky NATO v oblasti Pobaltí jen za pět dní, Kyle Mizokami však tento scénář odmítá a považuje jej za nepravděpodobný.

Čtěte dále: Times: Rusko má pravdu, USA porušují slib ohledně rozšiřování NATO

Jak uvedl deník, v případě vojenského konfliktu bude mít Rusko řadu výhod. Hlavní výhodou může být zásobování ruských sil nebo takzvaný moment překvapení v případě, že by došlo k napadaní Pobaltských států.

(KPa, ca.cz, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru