Němci

Němci toho mají plné zuby a postavili se Merkelové: Odmítají „řinčení zbraní“ NATO!

Němci se postavili Merkelové: Odmítají “řinčení zbraní” NATO! Ilustrační foto Téměř dvě třetiny Němců nepokládá za potřebné poslat německé vojáky do pobaltských států, píše Frankfurter Allgemeine Zeitung s odvoláním na údaje z průzkumu YouGov.

Němci nesouhlasí s německou kancléřkou Angelou Merkelovou a s plánem na posilnění křídla NATO

3.červenec 2016 – 20:01 Podle výsledků hlasování 64 procent německých občanů sdílí názor ministra zahraničí Frank-Waltera Steinmeiera, který prohlásil, že posílení východního křídla NATO je jen provokativním „řinčením zbraní“, nic víc. O to studenější je to sprcha pro kancléřku Merkelové, neboť Steinmaier byl následně označován pravicovými politiky CDU a tiskem za „zrádce“ a „moskevského propagandistu“.

Pouze devět procent respondentů upozornilo na potřebu nasazení vojsk Aliance v pobaltských zemích. Jak poznamenaly noviny, průzkumu se zúčastnilo 2.054 německých občanů.

Nedávno se členské státy NATO dohodly na poslat čtyři prapory nadnárodní aliance do tří pobaltských zemí a do Polska. Většinu kontingentu by měli tvořit vojáci z Německa, Velké Británie a USA.

Vztahy mezi Moskvou a aliancí zhoršily v březnu 2014 na pozadí anexe Krymu k Rusku, a rovněž byla Západem pozastavena práce Rady Rusko-NATO.

Ruská vláda opakovaně uvedla, že Moskva nemá zájem na konfrontaci, ale Západ neustále hovoří o „agresivním Rusku“, ohrožení pobaltských zemí a Polska. Je až udivující, že se dlouhodobá militaristická natoidní propaganda, kterou posiluje i Angela Merkelová, u Němců nijak výrazně neprojevila. Spíše naopak.

(KPa, skn.cz, Foto: De Visu / Shutterstock.com)

Přejít nahoru