The Mirror: Češi zmařili pokus o atentát na Angelu Merkelovou

Česká polícia varovaním, že bude strieľať, zastavila muža v čiernom Mercedese 4×4, ktorý sa pokúšal dostať sa do kolóny sprevádzajúcej nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú počas jednodňovej pracovnej návštevy s ministrom Bohuslavom Sobotkom v Prahe.

Ozbrojený muž sa snažil infiltrovať do kolóny policajných áut sprevádzajúcich Angelu Merkelovú v Prahe. O doslovnom pokuse o vraždu si dovolil písať denník The Mirror.

Podľa dostupných informácií kolóna áut sprevádzala Merkelovú počas jej cesty z letiska, keď sa objavilo podozrivé vozidlo na okraji mesta. “Vodič čierneho mercedesu 4×4 odmietol poslúchnuť rozkazy prichádzajúce z policajných áut sprevádzajúcich nemeckú kancelárku.

Pokúšal sa pripojiť do sprievodu za každú cenu, bránil policajnému vozidlu, ktoré sa snažilo zastaviť ho. Vodič zastavil a vystúpil z vozidla až po varovaní polície, že bude strieľať,” hovorí o celej udalosti policajný hovorca Josef Bocan.

“Páchateľ bol zadržaný,” dodáva. “Je podozrivý z pokusu o trestný čin. Konkrétne z pokusu použiť násilie proti štátnemu činiteľovi. Vďaka profesionálnemu zásahu život Angely Merkelovej nebol v ohrození. Tento incident je v súčasnej dobe vyšetrovaný pražskými detektívmi.”

Podľa spravodajského portálu Blesk našli policajti v zadržanom aute obušok, nádobku so slzným plynom, cementové bloky a putá.

Okrem tejto udalosti, pozdĺž trasy, po ktorej mala kolóna áut prechádzať, sa zhromažďovalo viacero nespokojencov s politikou nemeckej kancelárky a EÚ a ukazovali nápisy “Preč s Merkelovou, Preč s islamom”, “Praha patrí Čechom”, “Merkelová zabíja Európu”, či “Angela, nie ste vítaná”.

(KPa, hs.sk, Foto: yakub88 / Shutterstock.com)

Přejít nahoru