New York Post: Asistentka Clintonové je radikální islamistka!

Asistentka Hillary Clintonová, místopředsedkyně předvolebního štábu Huma Abedinová pracovala v radikálním islámském časopisu a udržuje kontakty s islamisty. Píše to The New York Post.

Velmi charakterizujícím faktem Humy Abedinové je například její tvrzení, že ženy v poodhlalujících šatech samy vyzývají k znásilnění. Ve své době časopis, pro nějž pracovala, prohlašoval, že Spojené státy samy zapříčinily 11. září 2001, kvůli nimž uložily sankce na Irák.

Huma Abedin je již téměř 20 let důvěrnicí Hillary Clintonové. V roce 2012, kdy byla Clintonová ministryní zahraničí, ministerstvo obdrželo dopis od konzervativců, kteří obviňovali rodiče Abedinové ze spojení Al-Káidou a organizací „muslimští bratři”. Nicméně, ministerstvo zahraničí to odmítlo.

The New York Post vysvětluje, že se jedná o časopis Journal of Muslim Minority Affairs, a popisuje publikaci jako „saúdský orgán propagandy”. V článku NYP se uvádí, že Abedinová pracovala jako redaktorka v tomto časopise více než 10 let, a ukončila v něm práci v roce 2008. Matka asistentky Clintonové – Saleh Abedinová – prý zůstává šéfredaktorkou publikace, a nejednou umístila své materiály, „které jsou v rozporu s postoji Washingtonu a Clintonové osobně”.

Podle deníku je Huma Abedinová „nejdlouhodobější a podle všeho, nejvěrnější pomocnice Clintonové“. Stala se stážistkou v Bílém domě, když byla Clintonová první dámou Spojených států, a později pro ni pracovala v době, kdy byla Clintonová senátorkou za New York a pak coby americká ministryně zahraničí.

The New York Post temně dodal, že v budoucnu se Abedinová „může stát vedoucí pracovnicí Bílého domu první ženy coby prezidentky Spojených států”.

(KPa, pz.cz, Foto: Krista Kennell / Shutterstock.com)

Přejít nahoru