Alžířan před rakouským soudem: Přišel sem j***t ženy

Muž alžírskeho pôvodu bol v Rakúsku obvinený z toho, že zbil ženu do bezvedomia, ktorú sa tiež pokúsil znásilniť. Zároveň na súde vulgárne uviedol svoj dôvod, prečo prišiel do Rakúska – „j***ť ženy.“

Alžírčan, ktorý už bol viackrát odsúdený vo Francúzsku i samotnom Rakúsku, na rakúskom Krajskom súde v Linzi poprel, že v apríli tohto roka spáchal čin, z ktorého je obvinený. Podľa súdu totiž obeť ubil do bezvedomia a pokúsil sa ju znásilniť.

Podľa informácií portálu Breitbart žena zostala ležať v bezvedomí s vážnymi zraneniami v kríkoch v blízkosti autobusovej zastávky, kde k incidentu došlo. Obeť tiež utrpela udalosťou psychickú traumu a užíva lieky na nespavosť.

Na otázku súdu, prečo prišiel obvinený do Rakúska odpovedal: „Prišiel som do Rakúska j***ť ženy.“ Tridsaťpäťročný Alžírčan zároveň čelí ďalšiemu obvineniu z pokusu o znásilnenie a napadnutia, ku ktorému malo dôjsť v novembri minulého roka. Muž vtedy uviedol, že ženu nikdy predtým nevidel a prisahal “na Alaha”, že ju neznásilnil.

Zároveň podľa zverejnených informácií deportácia muža do krajiny jeho pôvodu však zatiaľ nie je možná, pretože Rakúsko nemá v tejto problematike s Alžírskom uzavretú žiadnu dohodu.

Aktuálne bolo vypočutie muža odročené, aby mohlo dôjsť k psychiatrickému vyšetreniu obvineného. V prípade, že bude usvedčený, hrozí mu maximálny trest vo výške 10 rokov odňatia slobody.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru