Clintonová: USA jsou poslední nadějí pro planetu Zemi

Hillary Clintonová vo vojom prejave v štáte Ohio nazvala USA výnimočnou a nenahraditeľnou krajinou Zeme, a že mnohí ľudia túžia po tom, aby boli Američanmi.

Clintonová na svojom predvolebnom mítingu doslovne povedala “USA sú nenahraditeľná krajina a ja verím, že my, tak ako hovoril prezident Lincoln, predstavujeme poslednú a najlepšiu nádej pre Zem, že sme, ako hovoril prezident Reagan, ešte stále žiariace miesto na vrchu a, ako hovoril Robert Kennedy, že sme najväčšia neegoistická a súcitiaca krajina vo svete”.

Clintonová potom zablahoželala svojim prívržencom, že majú to šťastie byť Američanmi a že aj vďaka nim túžia mnohí obyvatelia Zeme stať sa Američanmi. Clintonová potom vyzvala všetkých Američanov, aby sa neobávali diktátorov a hodili im výzvu to tváre – najmä Rusku, Číne, Iránu a Severnej Kórei.

Clintonová vo svojom prejave uviedla, že v prípade jej víťazstva v zápase o prezidentské kreslo bude ako prezidentka rozhodne bojovať za zníženie jadrových zbraní vo svete. Na záver svojho prejavu Clintonová obvinila Moskvu a Peking z hackerských útokov na počítačové centrá v USA a ubezpečila svojich sympatizantov, že bude rozhodne brániť pozície a záujmy USA vo vesmíre a kybernetickom priestore.

(KPa, hs.sk, Foto: JStone / Shutterstock.com)

Přejít nahoru