Dva muži ve Francii zaútočili na mladý pár kvůli slanině

Obaja si za napadnutie odsedia jeden a pol roka nepodmienečne.

Youness Boussaid a Fatah Bouzid majú obaja 27 rokov. Prednedávnom brutálne zaútočili na muža a ženu, ktorí si chceli objednať pizzu pri okienku po tom, ako vyšli z podniku Le Mix Bar. Ten sa nachádza v meste Cambrai vo Francúzsku. Dvaja muži sa k nim za chvíľu pridali a najprv ponúkli páru kokaín.

Muži si následne všimli, že si pár objednal pizzu so slaninou. Povedali im, že za to “pôjdu do pekla”, keďže islam zakazuje konzumáciu bravčového mäsa. Následne začali ženu obťažovať, začali ju hladiť po vlasoch a strčili jej prsty do nosa, čo spôsobilo jej pád a stratu vedomia. Jej partner sa ju snažil ochrániť, no už stihol utŕžiť pár rán päsťami aj on.

Po tom, ako prišla ochranka z neďalekého klubu, sa dali násilníci na útek. Okamžite nastúpili do nemeckého sedanu, ktorý si zapožičali v Belgicku. Polícia ich po dlhom vyšetrovaní vypátrala vďaka štátnej poznávacej značke na požičanom aute. Následne boli útočníci identifikovaní aj majiteľom pizzérie, ich obeťami a ďalšími svedkami, ktorí boli v blízkosti. Ako ďalší dôkaz mala polícia k dispozícií aj fotografie, no títo dvaja mladíci aj tak všetko pred súdom popreli. Súd ich oboch odsúdil na jeden a pol roka nepodmienečne a zaplatenie finančného trestu 1500 eur.

V júni tohto roku sa tiež odohral podobný incident. Moslimovia brutálne zaútočili na čašníčku v Nice, keď si všimli, že podáva alkohol počas ramadánu. Takisto v Nice dostali traja muži podmienku za opakované vyhrážanie a napadnutie moslimského pekára, ktorého nazvali “neislamským“. Takéto pomenovanie si vyslúžil po tom, ako výtržníci zistili, že v jeho obchode ponúka sendviče so šunkou a alkohol.

(KPa, kv.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru