Sorosova kampaň: Lidé, kteří odmítají migraci, jsou přirovnáváni k Hitlerovi

Nadácia otvorenej spoločnosti platená kontroverzným miliardárom Georgom Sorošom spustila kampaň formou propagandistických videí. V poslednom videu títo Sorošovi agenti prirovnávajú ľudí odmietajúcich masovú migráciu k Adolfovi Hitlerovi.

Ako sa uvádza na stránke alehejtneskryje.sk slniečkárskym propagandistom sa nepáči, že ľudia používajú slovo “ale”:

“Nie som rasista, ALE… Nič proti gejom, ALE… Utečencov je mi ľúto, ALE… S takto začínajúcimi vetami pokračujúcimi zväčša rasistickým útokom, vulgarizmami alebo iným prejavom nenávisti a netolerancie sa stretávame v prostredí slovenského internetu, ale aj v každodennom živote mimoriadne často.”

Podľa Sorošových agentov sa za slovíčkom “ale” skrýva obrovská nenávisť a rasizmus :

“Tieto nenávistné vety však neprichádzajú od osôb, ktoré sa hlásia k nejakej extrémistickej skupine a väčšina ľudí by takto hejtujúcich spoluobčanov za extrémistov tiež neoznačila.

Hejtovanie ospravedlňované či skrývané slovíčkom ALE, je špecifický prejav nenávisti od ľudí, ktorí sú si vedomí, že rasistické a iné útoky na marginalizované menšiny nepatria do civilizovanej spoločnosti. Sú to extrémistické prejavy od ľudí, ktorí v drvivej väčšine iste nechcú žiť v krajine, kde vládnuca väčšina potláča a likviduje všetko menšinové.

Kampaň Ale hejt neskryte bojuje proti prejavom extrémizmu v každodennej komunikácii. Upozorňuje na skutočnosť, že hrozbou pre civilizovanú spoločnosť nemusia byť len extrémisti, ale „bežní ľudia“, ktorí sa stotožnia s extrémistickými názormi. Práve preto využívame v kampani postavu najznámejšieho diktátora Adolfa Hitlera. K jeho neslávne známemu odkazu sa dnes hlásia len radikálni extrémisti a pre každého slušného človeka je prirovnanie k Hitlerovi urážkou.

No Adolf Hitler sa dostal k moci ako regulárne zvolený zástupca a naša kampaň tak prostredníctvom neho naznačuje, ako sa to môže skončiť, keď slušní ľudia začnú zdieľať extrémistické názory. Pretože súhlas s extrémistickým názorom je len začiatok.”

V prvom videu sa Sorošovi ľudia zamerali na údajnú nenávisť voči Rómskym spoluobčanom. Scénka sa odohráva vo vlaku, kde v reakcii na chlapov v zelených tričkách pripomínajúcich vlakové hliadky Mariána Kotlebu sa neznámy muž vyjadrí v negatívnom svetle o “Cigánoch”. Chce, aby bol poriadok. Sorošovci preto na vedľajšie sedadlo odrazu posadili Hitlera, čím dali najavo podobnosť týchto ľudí.

V poslednom treťom videu sa Sorošovci zamerali na imigrantov. Mladá žena sediaca na svojej posteli píše na notebooku komentár na sociálnej sieti :

“Je mi ľúto detí, ktoré zomreli vo vojne, ALE to ešte neznamená, že sa sem môžu tie čierne papule nasťahovať” . Následne zatvára notebook, ľahne si a ide spať .Vedľa nej sa však odrazu objaví Adolf Hitler.

Sorošovi agenti tak zrejme chcú svojou propagandou vyvolať u ľudí dojem, že každý kto sa vyjadrí negatívne o akejkoľvek menšine, alebo o imigrantoch je okamžite rasista, fašista, nacista a podobne.

(KPa, hs.sk, Foto: Adrin Shamsudin / Shutterstock.com)

Přejít nahoru