Trump: Chci při TV debatě mít v první řadě Clintonovu milenku!

První televizní debata v pondělí by mohla být rozhodující pro kandidáty na americký prezidentský úřad.

Před první televizní debatou Donalda Trumpa a Hillary Clintonové mezi oběma americkými prezidentskými kandidáty to již začalo jiskřit. Trump hrozí, že do publika posadí bývalou Clintonovu milenku, když tam bude sedět jeho kritik Mark Cuban. Očekává se, že diskusi bude sledovat až sto milionů diváků , to je téměř 50 procent voličů z asi 225 milionů lidí.

Debata proběhne na Hofstra University ve státu New Yorku a připisuje se jí velký význam. Pro demokratickou kandidátku Hillary Clintonovou je to výzva, aby dohnala deficit důvěryhodnosti před televizním národem. Nyní získala podporu vlivného listu New York Times.

Republikánský kandidát Donald Trump chce v debatě zaměřit svoji pozornost na umírněné voliče a přesvědčit je, že i přes občasné slovní útoky proti ženám , menšinám a politickým oponentům by byl dobrým prezidentem..

Podle posledního zveřejněného průzkumu na internetových stránkách Real Clear Politics má Clintonová náskok asi tři procentní body před Trumpem. Televizní debata by proto mohla být rozhodující pro nerozhodnuté voliče.

Předchozí prezidentské televizní debaty sledovalo v roce 1980 asi 80 milionů diváků, kdy tehdejší republikánský kandidát Ronald Reagan stál proti prezidentu Jimmi Carterovi.

Vzhledem k tomu, tolik je v sázce, oba tábory bojují všemi způsoby. Clintonová by chtěla do první řady publika při televizním debatě podnikatele a miliardáře Marka Cubana, jednoho z z nejostřejších kritiků republikánského kandidáta. Zřejmě proto, aby se realitní magnát Trump znervóznil během živého vysílání jeho přítomnosti.

Trump naproti tomu uvedl na Twitteru, že když bude sedět v první řadě Mark Cuban, tak chce mít v první řadě milenku exprezidenta Clintona.

Oba kandidáti se připravují na TV debatu několik týdnů. Clintonová podle zpráv z médií si připravuje vhodné odpovědi na očekávané násilné a možná i osobní útoky ze strany Trumpa.

Naopak Donald Trump chce v diskusi probírat soukromý život a charakter Hillary Clintonové.

(KPa, pz.cz, Foto: a katz / Shutterstock.com)

Přejít nahoru