Vymývání hlav dětem: Žáci se mají v souvislosti s besedou převlékat za jiné pohlaví

Základní škola SSV na Skuteckého ulici v Banské Bystrici plánuje ve dnech 30.5. až 3.6. 2016 uskutečnit Tematický týden na základě iniciativy žáků školy.

Témata na jednotlivé dny schválili v různých variantách, přičemž žák se nemusí zúčastnit ani jednoho z nich, případně si vybere tu variantu, která mu vyhovuje. Půjde spíše o zábavu, na kterou se všichni těšíme, píše se na stránce školy.

Své rozhořčení však neskrýval majitel zbrojařské firmy Grand Power, Jaroslav Kuře, jehož syn se má této akce zúčastnit.

Tak jsem se dozvěděl, že příští týden budou mít ve škole, kde chodí moje děti, převlékací týden. Že první den by měly být v retro stylu, druhý v profesním. To by bylo v pořádku. Až na to, že ve čtvrtek mají přijít převlečené za JINÉ POHLAVÍ!!! Za mých časů nebyla pro chlapce hroznější potupa, než ho donutit jít na veřejnost v dívčích šatech!!! A ještě i s jiným účesem!!! S mašlí ve vlasech!!! Syn má z toho trauma!!! Byl jsem na škole za paní ředitelkou.

Naštěstí bez připomínek přijala můj názor a slíbila vydat oběžník týkající se čtvrtku s tím, že děti nemusí přijít převlečené za jiné pohlaví. Otázka je, jak to vypadá na jiných školách Slovenska! Chlapi, nedovolte aby vám zatěžovali syny. Nedovolte, aby vaším synům podsouvali, že chodit jako buzerant je normální!!!

Iniciativa školy se nedá nazvat jinak než vymývání mozků dětí a omezování je zhoubnou gender ideologií, podle níž si člověk může změnit pohlaví podle toho, jak se cítí, bez ohledu na jeho fyzické pohlaví. Tato ideologie je velmi nebezpečná pro zdravý sexuální vývoj mladých lidí. Akce, kterou plánuje základní škola Skuteckého, může navždy poškodit zdravý vývoj uvědomování si sebe sama jako muže nebo ženy. Mohou mít pro mladé, prudce se vyvíjející dětské já katastrofální důsledky a způsobit v dětských duších chaos, který si ponesou až do dospělosti.

Podobné iniciativy by měly být tvrdě zastaveny ministerstvem školství. Není přípustné dělat pokusy na vlastních dětech a aplikovat na ně neověřené pseudovědecké šarlatánské ideologie, které mohou vyvolat různé psychické poruchy a problémy s identitou.

Škola na náš článek zareagovala následujícím sdělením:

Vážení rodiče, oznamujeme Vám, že se začínají šířit nepravdivé informace ohledně akce, která se bude konat na naší škole příští týden pod názvem Tematický týden. Akci jsme naplánovali s tím nejlepším úmyslem zpříjemnit dětem vyučovací proces při příležitosti MDD.

Distancujeme se proto od všech informací, které byly uvedeny v médiích nebo na sociálních sítích. Děkujeme za vaše pochopení a podporu. Vedení školy

Mailem se nám ozvala i paní ředitelka školy Sedláčeková Zuzana. V mailu adresovaném redakci uvádí:

Dobrý den, nedá mi nereagovat na Váš článek Vymývání hlav slovenským dětem …

Informaci, kterou Vám podal pan Kuracina není pravdivá. Velmi mě mrzí, že zveřejňujete články, aniž jste si ověřili informace. Díky Vám se nám ozývají lidé, nadávají nám a pomlouvají nás. Kazíte nám dobré jméno školy.

Distancuje se od všech informací, které jste tam uvedli.

Paní ředitelka bohužel neuvedla, v čem konkrétně je vyjádření pana Kuaciny nepravdivé.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru