IS vypsal odměnu za lovce migrantů! Za jeho smrt nabízí 50 tisíc dolarů

Bulharský „lovec migrantov“ je vo svete stále populárnejší. Na internete publikuje videá, ako naháňa migrantov a odovzdáva ich polícii. Tieto videá mu priniesli tisíce fanúšikov, čo mu zaručilo veľký finančný výnos, ale aj vlnu nenávisti od predstaviteľov Islamského štátu. Tí žiadajú jeho smrť.

Dinko Valev, bývalý wrestlingový zápasník, sa v poslednom videu pochválil svojím novým športovým autom, ktoré podľa jeho slov získal vďaka podpore od fanúšikov.

To si mohol dovoliť práve vďaka veľkej sledovanosti jeho videí na internete.

Jeho sláva mu však narobila poriadne problémy, keď sa dostal do problému s radikálmi z Islamského štátu, ktorých tieto videá poriadne rozzúrili.

Valev si však ťažkú hlavu z hrozieb od ISIS nerobí a vo videu poďakoval fanúšikom za podporu. Dokonca rozšíril a zväčšil skupiny „chytačov“ a chce, aby aktivity jeho skupín podporovala aj vláda.

Valev je v Bulharsku veľmi populárny a dokonca jeho prácu „civilného ochrancu“ pochválil aj bulharský predseda vlády Boyko Borissov.

Avšak výbor pre ľudské práva v Helsinkách má na jeho prácu iný názor a žiada od Bulharskej vlády riešenie tejto situácie. Označili ho za zločinca a podľa ich slov koná protiprávne.

Valev hovorí o službe verejnosti a chváli sa úlovkom 30 000 migrantov, ktorých zadržali jeho skupiny a odovzdali ich polícii. Ako bude jeho činnosť pokračovať v budúcnosti, je otázne, pretože Islamský štát vyhlásil, že zaplatí 50 000 dolárov za Valevovu hlavu. Bulharský lovec sa však podľa všetkého nezastaví vo svojej činnosti a bude pokračovať aj naďalej.

(KPa, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru