Zacharovová pozvala Powerovou do Sýrie, aby poznala význam slova stud

Mluvčí MZV RF Maria Zacharovová nabídla stálé zástupkyni USA při OSN Samanthe Powerové, aby zavítala do Sýrie, podívala se, jak žijí lidé za války, a pochopila význam slova stud.

Zauru Powerová totiž předtím řekla, že se mluvčí ruského MZV „má stydět” za slova o tom, že Washington brání vojáky teroristické fronty Islámský stát (zakázaná v Rusku).

Zacharovová poradila na svém účtu na Facebooku, aby si Powerová promluvila v Sýrii nikoli s příslušníky teroristické fronty Džabhát an-Nusrá (zakázaná v Rusku) anebo s představiteli umírněné opozice, o dodávkách humanitární pomoci které „tolik pečuje Washington,” ale s prostými občany.

Podle Zacharovové jsou tito lidé naživu „nehledě na téměř šestiletý experiment s jejich zemí za aktivní účasti Washingtonu.” Zacharovová dodala, že sama mluví pravidelně se Syřany: se zástupci opozice ze syrských měst, s malými sirotky, jež přicházejí do Ruska na rekreaci a léčení, a také s novináři. Mluvčí MZV rovněž slíbila, že plně uhradí cestu Powerové.

„Dejte si říct. A nebojte se. Se mnou vám nic nehrozí. Jedině když vaši „omylem” něco zasáhnou. Budete mít nač vzpomínat. A také poznáte, co je to stud,” napsala na závěr Zacharovová.

(KPa, Sputnik, Foto: ART production / Shutterstock.com)

Přejít nahoru