Malou velkou ženu Danu Drábovou zakroužkovalo více než 11 tisíc voličů

Jako místostarostka v Pyšelích kandidovala do zastupitelstva ve Středočeském kraji za Starosty a nezávislé. Je však známá coby předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost. Poznáte ji i podle hlasu. Danu Drábovou zakroužkovalo 11 592 voličů.

Bylo to nejvíce ze všech ve Středočeském kraji, ve kterém Vít Rakušan kandidující rovněž za Starosty a nezávislé dosáhl ještě 8289 preferenčních hlasů, Martin Kupka 5426 preferenčních hlasů,Jaroslava Pokorná Jermanová 4581 ANO 2011 a Miloš Petera 3 426, ČSSD.

Jak dlouho jste v obci Pyšely zastupitelkou?

“Od roku 1998. S panem starostou však spolupracuji již dvacet let a myslím si, že jsem spolehlivá místostarostka a dvojka v Pyšelích. Tak to ostatně bude i v krajských volbách. Mou podmínkou, abych kandidovala, bylo, že budeme jasně říkat, že Drábová nekandiduje na hejtmana, ani nechce být radní. Ani bych to v současné době nezvládla. Mojí ambicí je odsloužit si to jako zastupitel a získat zkušenosti,” řekla,” řekla na setkání s novináři už v únoru 2016 Dana Drábová, která je nyní regionálníí politickou hvězdou Středočeského kraje.

Vás podle hlasu pozná mnoho lidí, kteří sledují domácí dění. Nestalo se, že vás někdo parodoval, jak se občas v televizi děje?

“Vzpomínám si, že jednou se to povedlo paní Bubílkové v pořadu s Miloslavem Šimkem. Docela jsem se bavila.”

Je známo, že, když se spouštěl Temelín, tak vás srdečně políbil Miloš Zeman, který byl tehdy premiérem, ale také byl o mnoho mohutnější než vy. Nebála jste se?

“Nebyl prvním mužem, který mě políbil, ale musím říci, že tehdy mne to hodně překvapilo.”
Jinak Miloš Zeman už jako prezident se s Danou Drábovou setkal i 28. října 2014 na Pražském hradě. Český prezident ji tam udělil medaili Za zásluhy I. stupně.

“Až vyhrajeme volby, tak Danu Drábovou políbím zase já,” oznámil při prezentaci kandidátů starosta Kolína Vít Rakušan v únoru 2016. Starostové a nezávislí sice volby v kraji nevyhráli, ale i tak asi paní zastupitelka Dana přijala řadu polibků za skvělou prezentaci regionálního politického seskupení, za které kandidovala do zastupitelstva Středočeského kraje.

(KPa, pz.cz, Foto: pz.cz)

Přejít nahoru