Na Marsu je kopie japonské hrobky, tvrdí ufologové!

Další z podivných nálezů na Marsu ohlásili ufologové. Tentokrát má jít o stavbu velmi podobnou japonské hrobce z éry Kofun.

Některé teorie říkají, že lidé byli původními obyvateli Marsu. Nějaká nepříznivá katastrofa nebo jiný důvod je přiměly Mars opustit a osídlit Zemi. A proto po nich nacházíme na rudé planetě stále nejrůznější stavby a sochy.

Přesně do této skupiny spadá i nález japonské hrobky z éry Kofun, jejíž kopie má být na Marsu. Přišel na to youtuber a ufolog s nickem Secureteam10 tak, že studoval Mars pomocí programu Google Earth.

28501

Kdo by se chtěl na nález podívat, může, dá se najít na souřadnicích 36° 7’45.64″N 139°28’52.95″E. “To, co vidíme na Marsu, je neuvěřitelně podobné stavbě, která je v Japonsku,” poukazuje youtuber. Hrobka pochází z období mezi 3. až 7. stoletím a byla vyhrazena panovníkům. Hrobky éry Kofun jsou charakteristické svým tvarem, připomínajícím klíčovou dírku.

NASA má ovšem jiné vysvětlení. Podle ní je to kopec, který se částečně propadl miliony let eroze. Ufologové se však přesto přiklánějí k variantě, že jde o pohřebiště jednoho z marťanských králů.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru