USA jdou stranou. Ruská vojska vyslána do Egypta, kde budou cvičit tamní speciální síly v boji proti ISIS

Ruské ministerstvo obrany vyslalo bojovníky ruských sil speciálních operací do Egypta.

Personál egyptských speciálních sil a agentur prosazování zákona bude cvičen v metodách boje proti terorismu ruskými ozbrojenými silami, ohlásil list Izvestija s odkazem na několik zdrojů v ruských vojenských a diplomatických kruzích.

Podle expertů Káhira potřebuje, aby jí ruští specialisté vycvičili vojáky k boji proti Islámskému státu (IS) a Muslimskému bratrstvu na Sinajském poloostrově a na západní hranici země.

Přesný počet ruských vojenských expertů vyslaných do Egypta nebyl vyzrazen. Podle zdrojů těchto novin se ruští instruktoři nebudou přímo účastnit bojů a protiteroristických operací.

Podle Izvestijí začala egyptská strana s Ruskem konzultace o možném výcviku specialistů na boj proti terorismu už na konci loňského roku. Hlavním důvodem k takovémuto kroku byl teroristický útok na palubě ruského letounu pro dopravu pasažérů A321 letecké společnosti Kogalymavia a prudké zhoršení situace na Sinajské poloostrově, kde egyptské bezpečnostní síly vedou operace proti islamistickým teroristům.

Egyptské ministerstvo obrany nebylo schopno tomuto listu rychle poskytnout informace o plánech na výcvik egyptských vojáků ruskými instruktory. Ruské ministerstvo obrany odmítlo tuto situaci komentovat.

(VKe / ac24.cz / ID1974 / Shutterstock.com)

Přejít nahoru