Amišové mají zázračné léky, dokáží dokonce potlačit rakovinu!

Amišové jsou svým odmítáním všech výdobytků moderní civilizace sice mnohým pro smích, ovšem jejich medicínské znalosti vzbuzují respekt i u odborníků. Lékaři zjistili, že podíl výskytu nádorových a kardiovaskulárních onemocnění je u amišské populace mnohem nižší než u běžných obyvatel USA.

Členové této komunity trpí také méně často vysokým krevním tlakem a obezitou, uvádí americké Centrum pro kontrolu chorob. Výzkumníci z univerzity v Iowě zjistili, že 95 % Amišů během nemocí užívá velmi účinné domácí recepty předávané z generace na generaci.

Složení svých zázračných léků sice Amišové tají, ale lékařům potvrdili, že jejich součástí jsou výhradně suroviny, které najdete v každé domácnosti: například ocet, med, česnek, zažívací soda, peroxid vodíku, pepř, skořice, sůl, citróny, cibule, olivový olej, bylinky a vaječné bílky. Používají také brambory, bylinky, ořechy, lesní plody a další běžně dostupné pochutiny, jejichž zázračnou sílu moderní medicína teprve objevuje.

Lékaři zjistili, že amišské domácí recepty skutečně fungují. Působí antibakteriálně a potlačují rozvoj nejrůznějších závažných chorob, jako je rakovina, vysoký tlak, či cholesterol. Bude ale záležet jen na Amiších, zda své tajemství prozradí.

Amišové jsou křesťanská sekta, jejíž členové odmítají používat elektřinu nebo moderní techniku, ale také násilí a militarismus. Nejezdí autem a cestují v koňských bryčkách. Chodí oblečeni jako před dvěma sty lety, ženy nosí čepce a muži plnovous. Mluví německým dialektem. Žijí roztroušeni ve 22 státech USA a v kanadském Ontariu, odhadem jich je asi 230 tisíc.

(KPa, ProcProto, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru