Assange: Clintonová přiznala, že jsou Saúdové sponzory IS!

V rozhovoru pro RT Julian Assange hovořil o dopisu Hillary Clintonové, v němž přiznává, že vláda Saúdské Arábie a vláda Kataru financují Islámský stát.

V rozhovoru s novinářem Johnem Pilgerem Assange také promluvil o největší dohodě o prodeji zbraní ve světové historii, která byla uzavřena za Clintonové ještě coby americké ministryně zahraničí.

Šéfredaktor WikiLeaks Julian Assange řekl, že nejdůležitější částí publikované korespondence kandidátky na prezidentský úřad Hillary Clintonové je dopis, v níž bývalá americká ministryně uznává, že Saúdové sponzorují Islámský stát.

„Existuje elektronický dopis, napsaný Clintonovou na začátku roku 2014, tedy krátce poté, co opustila post ministra zahraničních věcí, předsedovi jejího volebního štábu Johnu Podestovi. V dopise se uvádí, že je Islámský stát financován Saúdskou Arábií a Katarem – vládami Saúdské Arábie a Kataru. Domnívám se, že to je nejdůležitější dopis z celého vzorku,“ zdůraznil Assange.

Zakladatel portálu zvláště podtrhl, že hovoříme konkrétně o vládě Saúdské Arábie a Kataru, a ne o jednotlivých občanech.

“Možná proto, že peníze Saúdské Arábie a Kataru zafungovaly na mnoha místech, mimo jiné v celé řadě mediálních organizací, všichni seriózní analytici vědí, a dokonce i americká vláda věděla nebo souhlasila s tím, že někteří představitelé Saúdské Arábie podporovali a financovali IS. Ale trik byl vždy v tom, že se vzali nějací jednotliví šejci, kteří využívají část svých ropných peněz, jak si přáli, ačkoli vláda to neschválila. Ale tomto dopise je psáno, že nikoliv, je to vláda Saúdské Arábie a vláda Kataru, které financují IS,” poznamenal Julian Assange.

Saúdská Arábie a Katar, spolu s jinými státy zásadním způsobem přispěly k Clinton Foundation, když Hillary Clintonová sloužila jako ministryně zahraničí USA a schválovala ve velkém měřítku prodeje zbraní.

„Za Hillary Clintonové – a její dopisy obsahují diskusi k této problematice – došlo k největší dohodě o prodeji zbraní v historii světa, se Saúdskou Arábií byla uzavřena ve výši více než 80 miliard dolarů. Ve skutečnosti, za dobu trvání služby Clintonové, coby ministryně, se celkový objem vývozu amerických zbraní v penězích zdvojnásobil,” konstatoval Assange.

Z toho vyplývá, že skupina extrémistických teroristů známá jako IS, byla vytvořená hlavně z peněz stejných lidí, kteří dávají peníze na Clinton Foundation, dospěl k závěru zakladatel WikiLeaks.

(KPa, pz.cz, Foto: Gregory Reed / Shutterstock.com)

Přejít nahoru