Fico promluvil o nesmyslnosti sankcí proti Rusku

Protiruské sankce jsou nesmyslné, nikdo nemá výhodu z toho, že objem obchodu mezi Slovenskem a Ruskem klesl za dva roky o 30%. V úterý to řekl slovenský premiér Robert Fico ve vystoupení na konferenci “Budoucnost Evropy perspektivou Visegrádu”, která začala na bratislavské Komenského univerzitě, informoval portál Teraz.

„Sankcie nemajú význam, ale na konci dňa únia musí byť jednotná. V takejto situácii poviete nepáči sa mi to, protestujem, ale nepôjdete v mene jednotnosti EÚ proti väčšinovému názoru,” řekl.

Podle slov Fica jsou možnosti premiéra členské země EU ohraničeny danými rámci. „Na druhej strane, aké iné možnosti má premiér krajiny, ktorá je členským štátom EÚ? Veľmi jasne argumentujeme proti týmto sankciám. Komu prospievajú sankcie, keď za posledný rok alebo dva klesol vzájomný obchod medzi SR a Ruskom o 30 percent?

Pre koho to je? Ako to slúži? Mení sa postoj Ruska k Ukrajine na základe sankcií? Nemení. Rámec, ktoré je dôležitý, je rámec Minských dohôd,” dodal premiér Slovenska.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru