Italská správa: Více uprchlíků znamená více zločinu

Talianske noviny „Il Giornale“ včera publikovali správu, v ktorej informovali, že medzi počtom imigrantov vstupujúcich do krajiny a nárastom kriminality je priamy vzájomný vzťah.

Noviny, ktorých titulok znie: „Viac imigrantov = viac zločinov“ sa odvoláva na výsledky nedávnej štúdie vykonanej skupinou „Confcommercio“. Štúdia bola zameraná na štatistickú spojitosť medzi zločinom a imigráciou.

Správa zistila, že ak v určitej oblasti narastie počet imigrantov o 1 %, miera kriminality sa v tej istej oblasti zvýši o 0,4 %.

Štúdia odhalila, že na 1000 talianskych obyvateľov pripadá 4,3 z nich odsúdených zo zločinu a na 1000 legálnych imigrantov pripadá 8,5 kriminálnikov. Čo je však viac alarmujúce, je fakt, že spomedzi ilegálnych imigrantov miera kriminality dosahuje viac ako 50 % (z 247 imigrantov je 148 z nich odsúdených za zločin).

Závažnejším objavom štúdie sú však výdavky minuté na blaho imigrantov. Výdavky zahrňujú príjmovú stratu, náklady na osobné poranenia, poistenie a náklady na obranné systémy. Výsledok je, že kriminalita v roku 2016 Taliansko stála 26,5 miliárd eur, z toho predovšetkým vyúčtovanie za ilegálnych obchodných cestujúcich bolo 8,1 miliárd eur, večeranie v reštauráciách bez platenia 5,6 miliárd eur, falšovanie 3,5 miliárd a krádeže v obchode 3,6 miliárd eur.

Carlo Sangalli, prezident Confcommercia, na konferencii skupiny oznámil, že „falšovanie, ilegálni predajcovia, vydieranie a lúpeže taktiež zobrali 180 000 Talianom prácu.”

Sangalli zároveň vyzval parlament, aby zaobstaral prísnejšie opatrenia a tresty pre všetky formy zločinnosti.

Od 1. januára do Talianska prišlo viac ako 168 500 migrantov a každým dňom prichádzajú ďalšie a ďalšie stovky migrantov.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru