Majdan v USA? Protesty proti Trumpovi financuje Soros

Donald Trump to ešte nemá vyhraté. Proti jeho zvoleniu na post prezidenta USA sa po amerike rozmohli obrovské protesty a násilnosti. Podľa najnovších informácií ich financuje známy miliardár George Soros.

Protesty proti Trumpovi po celých Spojených štátoch šíri predovšetkým skupina MoveOn. Teraz sa ukazuje, že táto skupina stála za mnohými akciami, ktoré sa proti Donaldovi Trumpovi odohrali už pred voľbami, napríklad narušenie jeho mítingov.

V stredu, deň po voľbách sa na jej Facebooku objavila výzva na “mierové zhromaždenie odporu”. Mierové zhromaždenia sa im ale nakoniec zvrhli do násilností v uliciach amerických miest.

“Budeme sa dnes v noci zhromažďovať v mestách po celej krajine, aby sme potvrdili, že napriek výsledku týchto volieb sa nebudeme vzdávať. Bez ohľadu na to, aké problémy nás môžu čakať, sa navzájom spojíme a budeme brániť naše komunity,” píše sa vo výzve ktorá protesty odštartovala.

Násilné protesty sa sústreďujú hlavne do veľkých miest v štátoch , ktoré volili Hillary Clintonovú ako napríklad, v Californii, New Yorku, či Oregone.

Za organizáciou MoveOn podľa serveru dennismichaellynch.com stojí nadácia Open Society Foundations, ktorú vlastní známy miliardár George Soros ovplyvňujúci politikov a verejnú mienku po celom svete. Informoval portál Parlamentní Listy .

Na internete sa taktiež objavil inzerát, ktorý verbuje “do boja” proti Trumpovi. Za účasť na protestoch je ponúkaná odmena 15 až 18 dolárov na hodinu. Potencionálny brigádnik si tak môže zarobiť až 1500 dolárov týždenne.

(KPa, hs.sk, Foto: Antonio Scorza / Shutterstock.com)

Přejít nahoru