Syrská opozice vyhnala bojovníky IS ze sedmi obcí

Opoziční Svobodná syrská armáda (SSA) podporovaná tureckým vojenským letectvem osvobodila v průběhu operace Štít Eufratu na severu Sýrie od bojovníků teroristické skupiny Islámský stát dalších sedm obcí, informuje v pondělí generální štáb ozbrojených sil Turecka.

„Síly syrské opozice kontrolují dalších sedm obcí v okolí měst Mari a Al Rai. Turecké vojenské letectvo zlikvidovalo 35 cílů IS, šest cílů sebeobrany syrských Kurdů a 10 kurdských bojovníků, kromě toho úkryty, obranné pozice, velitelská stanoviště, muniční skladiště a dopravní prostředky teroristů.

Zahynulo 9 a zraněno bylo 52 bojovníků syrské opozice, těžce zraněni byli rovněž čtyři turečtí vojáci při ostřelování obrněných transportérů,” praví se ve zprávě tureckého obranného resortu. Zdůrazňuje se, že od zahájení operace Štít Eufratu se opozičním silám podařilo převzít kontrolu nad 202 obcemi na severu Sýrie, celková plocha území, které je pod kontrolou SSA, dosáhla 1 620 čtverečních kilometrů.

Informuje se rovněž o vzdušné operaci tureckého vojenského letectva, v jejímž průběhu bylo zlikvidováno 15 objektů IS v okolí města Al Bab, mimo jiné 10 obranných pozic, dvě velitelská stanoviště, dvě štábní budovy a jedno muniční skladiště.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru