Německý tisk rozzuřilo americké video o „Islámském státě Německa”

Video o „Islámském státě Německa”, vypovídá o tom, co by se stalo, kdyby v Německo zavládli islamisti, a které vyvolalo příval kritiky německých médií.

Video zejména ukazuje slavné německé památky, jako je Braniborská brána, kde vlaje vlajka IS, stejně jako katedrála v Kolíně nad Rýnem, na jehož věžích se vychloubá půlměsíc s hvězdou. Autoři materiálu neušetřili ani pivní festival „Oktoberfest”. V jejich verzi bude na akci zakázáno vepřové maso a alkohol. Video bylo vytvořeno americkou konzervativní orgnaizací Secure America Now.

Vydání Sternu označilo video za „absurdní”. Autor článku se pak domnívá, že mezi videozáznamem a volbami v USA existuje spojitost.

„Ztřeštěné snímky z videa jsou určeny k ovlivnění nálady voličů ve Spojených státech – třebaže to vedoucí organizace (Secure America Now) oficiálně popírá,” uvedl autor článku.

Huffington Post také spojil video se závody ve Spojených státech. Podle autora tohoto materiálu, jsou tvůrci videa spojení s Republikánskou stranou. „Kolínské katedrály s půlměsícem na obou věžích”, Oktoberfest „s tabulkami v arabštině a samozřejmě, žádný alkohol a vepřové maso – tak si příznivci Trumpa představují Německo v blízké budoucnosti,” uvádí se v článku.

Německý bulvární list Bild vydal článek s názvem „Trump používá podivný mrazivý videoklip pro volební kampaň”, v němž se uvádí, že hlavní poselství videa lze popsat takto: „Statečným džihádistům se podařilo dobýt Německo a rozšířit chalífát. Tak pozor, aby Spojené státy americké, vaše země, neskončila podobně!”

Berliner Morgenpost označil video za „praštěné” a „absurdní”. Nicméně se publikace kontaktovala s vedoucím organizace Secure America Now Vincentem Harrisem. Ten řekl, že toto téma u něj vyvolává obavy, protože jeho rodiče jsou z Německa, a záznam se netýká voleb v USA.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru