Projekt Rudé slunce: tajná pilotovaná mise na Mars?

V roce 2011 se objevily informace, že Američané uskutečnili v 70. letech minulého století dvě tajné mise s cílem vybudovat základnu na Marsu. Vesmírná agentura NASA proto tehdy ukončila lunární projekt Apollo a zaměřila se na rudou planetu – veškeré aktivity ale podléhaly přísnému utajení. Na technicky mimořádně náročném projektu nazvaném Rudé slunce spolupracovali Američané se Sověty.

K misi mělo dojít v srpnu 1973. Členy posádky, které na rudou planetu dopravila loď ISV Columbus, tvořili dva Američané a jeden Rus. Po zveřejnění této informace se na internetu objevilo video, které astronauté pořídili během letu na Mars. Film působí hodně amatérsky a záběry rudé planety jsou roztřesené. Uvádí ho upozornění »Není určeno k veřejné distribuci«. Jde o pravé záběry, nebo o hoax?

Ačkoli si o přísně utajovaném letu na rudou planetu můžeme myslet cokoli, zastánci konspiračních teorií jsou přesvědčeni, že k němu opravdu došlo. V americkém rádiu Coast To Coast AM vystoupila před dvěma roky jistá Jackie, která tvrdila, že v roce 1979 viděla, jak se po povrchu Marsu pohybují lidé.

Tehdy pracovala v NASA a její náplní byla kontrola telemetrických údajů z vesmírných sond. Jednoho dne se podívala na kanál NASA s přímým vysíláním. V záběru byli dva lidé, kteří šli po povrchu rudé planety. Oba měli skafandry, ty ale nebyly tak robustní, jak bývá obvyklé. Oba lidé kráčeli po linii horizontu směrem k sondě Viking.

Jackie tvrdí, že přenos s ní tehdy sledovalo šest dalších zaměstnanců NASA. Je ale s podivem, že Jackiiny »spolupracovníky«, kteří by její slova potvrdili, se dodnes nepodařilo vypátrat.

(KPa, ProcProto, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru