VIDEO: Islámský stát Německo: Oktoberfest bez vepřového a piva!

Videoklip o Islámském státu Německa, vyprávějící o tom, co bude, jestliže SRN bude pod nadvládou islamistů, vyvolal bouřlivou kritiku v německých médiích.

Na videonahrávce jsou například zobrazeny významné německé památky, jako je Braniborská brána, na níž vlaje prapor IS, a také Kolínský dóm, na jehož věži září půlměsíc s hvězdou. Autoři klipu nevynechali ani festival Oktoberfest. Podle jejich verze bude vepřové maso a alkohol na akci zakázáno.

„Týden před americkými volbami se na webu objevilo absurdní video, které by mělo inspirovat nerozhodnuté voliče pro Donalda Trumpa. Klip představuje “Islámský stát Německo” a Německo obsazené radikálními muslimy,“ píše německý Stern.

The Huffingen Post: Kolínské katedrály s měsíčky na špičkách obou věží, Oktoberfest s nápisy v arabštině a samozřejmě bez alkoholu a vepřového masa. Video “Vítejte v islámském státu Německo“ je vytvořen ve stylu propagačního filmu pro cestovní ruch: “infiltrace syrských uprchlíků, naši stateční džihádisté mají dovoleno je převézt do Německa….”.

Podle deníku Berliner Morgenpost je video z tvůrčí dílny agentury Harris Media v Texasu. Agentura již dříve pracovala pro mnoho republikánských politiků, ale také pro izraelskou stranu Likud a pro britskou stranu UKIP v souvislosti s britským referendem o členství v EU.

“Miluju Německo” řekl ředitel agentury Vincent Harris pro Berliner Morgenpost a pokračuje, „ film nesouvisí s americkými volbami, ale jeho cílem je ukázat na důležitou otázku, na nebezpečí, ke kterému může dojít”.

(KPa, pz.cz, Foto: anandoart / Shutterstock.com)

Přejít nahoru