Američtí generálové: Válka s Ruskem a Čínou bude rychlá, smrtelná a nevyhnutelná

Vysocí američtí generálové jsou přesvědčeni, že vojenský konflikt s Čínou nebo s Ruskem bez použití jaderných zbraní je „prakticky zaručen”.

Válka bude “rychlá a smrtící”, stejně tak to bude největší za posledních 60 letech, píše The Independent.

Vojenský konflikt s Ruskem nebo Čínou je “extrémně smrtící a rychlý”, rozsah vojenských operací bude větší než v jakémkoli jiném konfliktu za posledních 60 letech. Cituje The Independent vysokého amerického generála.

Generálmajor William Hicks poznamenat, že umělá inteligence a automatizované zbraňové systémy urychlí budoucí vojenské konflikty.

“Rychlost, s jakou bude stroj schopen přijímat rozhodnutí není v daleké budoucnosti, je výzvou pro naši schopnost je řídit, což bude vyžadovat vývoj nového vztahu mezi člověkem a strojem,” řekl Hicks.

Technologické úspěchy Ruska a Číny nutí Bílý dům, aby se připravil na “vojenské akce“ takového rozsahu, s tím, že americká armáda od konce korejské války takovému rozsahu nečelila“.

Na druhé straně, místopředseda Sboru náčelníků štábů, generálporučík Joseph Anderson řekl, že “jednat agresivně v militarizované soutěži, představuje existenční hrozbu pro Spojené státy.

A náčelník štábu americké armády generála Marka Milli uvedl, že tato válka je “prakticky zaručena”. Poznamenal také, že američtí protivníci mohou skoncovat s americkou leteckou převahu a nedávají námořní síly k dosažení bojiště. A proto, že pozemní síly budou muset vytvořit podmínky pro využití námořnictva a letectva.

Kromě toho musí být připraveni vést bojové operace v kybernetickém prostoru, stejně jako boj bez satelitní komunikace a navigační systémy, na které jsou zvyklí a brát je jako samozřejmost, řekl Millie.

(KPa, skn.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru