Syrská armáda zastavila útok bojovníků IS nedaleko Palmýry

Oddíly teroristické fronty Islámský stát (IS, v Rusku zakázaný – red.) obsadily několik vesnic a ložisko ropy Chaian jihozápadně od Palmýry, sdělil RIA Novosti zdroj obeznámený se situací.

Podle slov zdroje agentury byl postup teroristů zastaven. Letectvo dál útočí na místa, kde jsou shromážděni teroristé, likviduje techniku i živou sílu radikálů jak ve městě, tak i za jeho hranicemi.

Po tom, co syrská vojska opustila osadu Bajarat a okolní vesnice, je hlavním opěrným bodem armády a domobrany na palmýrském směru vojenská letecká základna T-4.

„O zbývajících civilních občanech Palmýry zatím nic říct nemohu. Podle údajů se během noci nikomu odtud uprchnout nepodařilo, kromě toho nemohu odpovědět ani na otázku, kolik přesně lidí se dostalo do zajetí k teroristům,” dodal zdroj.

V neděli bojovníci Islámského státu po dvoutýdenních nepřetržitých útocích znovu obsadili starobylou Palmýru v syrské provincii Homs, do rukou teroristů se dostalo jak město samotné, tak i historické trosky, které jsou na seznamu kulturního dědictví UNESCO.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru