Albrightová: Jsem připravena registrovat se jako muslimka

Bývalá ministerka zahraničných vecí USA za éry Billa Clintona Madeleine Albrightová včera uviedla, že je pripravená registrovať sa ako moslimka.

Jej vyjadrenie má byť reakciou na “strach” islamskej komunity z toho, že prezident Donald Trump by mohol implementovať zákonnú registráciu pre moslimov. Jeho poradcovia však tieto úmysly popierajú.

“Vyrastala som ako katolíčka, stala som sa prívrženkyňou episkopálneho vierovyznania, a napokon som zistila, že moja rodina bola židovská”, napísala na Twitteri. “Som teda pripravená registrovať sa ako moslimka na znak solidarity”, uviedla.

 

V istom momente počas predvolebnej kampane, po tom ako Trump odpovedal na otázky reportérov, tí rozniesli, že jeho odpovede naznačujú, že v budúcnosti by mohol zriadiť vládnu databázu, ktorá by mapovala moslimov v Spojených štátoch. Jeho poradcovia však popierajú, žeby niekedy vôbec podporoval zriadenie takejto databázy.

“Novozvolený prezident Trump sa nikdy nezastával za zriadenie žiadneho registra alebo systému, ktorý by mapoval osoby na základe ich náboženstva. Každý, kto naznačuje opak, sa mýli, alebo účelovo klame”, povedal hovorca Jason Miller ešte v novembri.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru