Amazon a Microsoft používají spotřebiče a hračky pro špionáž v rodinách

Řekněte sbohem soukromí a přivítejte Velkého Bratra, protože vás bude brzy každý domácí spotřebič špehovat.

Počet domácích spotřebičů, které využívají Alexu od Amazonu, Google Home, Samsung SmartThings hub‚ a Amazon Fire TV, znepokojivě přibývá.

Soukromé společnosti používají naši lednici, myčku nádobí, mikrovlnku, topinkovač, bojler, klimatizaci, stropní ventilátor, pračku a sušičku, zásuvky do elektřiny, žárovky a lampy ke sledování našich domovů. (Lednice ‚Instaview‚ od LG má v sobě zabudovanou aplikaci Alexa.)

General Electric (GE) a Alexa. Domnívají se, že spotřebitelům to bude připadat zábavné, až zjistí, že Amazon bude kontrolovat každý spotřebič v jejich domovech.

„Integrací našich spotřebičů propojených Alexou zákazníkům zjednodušíme život, který tak bude více produktivní a o trochu více zábavnější.“ Liz VerSchure, říká víceprezidentka odpovědná za strategii propojení spotřebičů GE.

Spotřebiče Monogram (GE) jsou instalovány s „Ženevou“ (pozn.: aplikace umožňující připojení k wifi), což znamená, že Alexa je tak schopna převzít kontrolu nad vašimi spotřebiči. Nezapomeňte, že GE právě představila jejich špionážní kartáč na vlasy, který se jistě uchytí v každé domácnosti.

Motorová vozidla vybavena aplikací Alexa

(pozn.: Amazon Alexa: inteligentní osobní asistent vyvinut v Amazon Lab126, poskytující hlasovou interakci, hudební playlisty, budíky, to-do listy, informace o počasí a dopravě, audio knihy a další. Alexa je také instalována do rozličných druhů chytrých zařízení jako pomocník domácí automatizace. Většina zařízení s Alexou jsou ovládána hlasovými povely (pouze v angličtině nebo němčině).)

Informační systém Fordu ‚Sync3‚ používá Alexu do všech jejich nových aut, nákladních vozů a crossoverů. Je pouze otázkou času než bude každé nové vozidlo vybaveno Alexou. Chrysler ‚Portal‚ minivan byl vybaven funkcí rozpoznávání obličeje a každé auto bude též brzy vyžadovat vaše biometrické znaky.

Brzy vás bude špehovat každý spotřebič

„Jsme rádi, že je nám umožněno spolupracovat s GE spotřebiči, můžeme tak u všech hlavních spotřebičů, jako jsou lednice, sporáky, myčky nádobí a další, zavést hlasové ovládání.“ řekl Charlie Kindel, ředitel pro Amazon Alexa Smart Home. „Jeden z našich cílů je umožnit hlasovou kontrolu pro všechna zařízení uvnitř domácnosti. Spolupráce s Alexou nás dostává o krok blíže k jeho dosažení. Nemůžeme se dočkat, až si to zákazníci vyzkouší.„

Co nám však skutečně říkají je, že se nemohou dočkat, až budou moci špehovat v našich domácnostech po celé zemi.

Dohled Amazonu a Googelu

Podle článku v Gizomdu, FBI nemůže potvrdit ani vyvrátit odposlouchávání Amazon Echo.

Matt Novak řekl: „Podal jsem u FBI žádost o Svobodu informací s dotazem, jestli tato agentura někdy skutečně prostřednictvím Amazon Echo odposlouchávala. Tento týden jsem obdržel odpověď: „Toto nemůžeme potvrdit ani vyvrátit…“

Minulý rok jsem varoval před ‚Google Home‘, který každého špehoval, a minulý měsíc policie z Arkansasu požádala Amazon o všechna data, která Echo zachytilo, aby vyřešila vraždu.

Microsoft NSA učí děti „dobrým mravům“, zatímco všechny nahrává

‚Aristoteles‚ od Matella (obdoba Amazon Echo, ale pro děti) zaznamenává vše, co zachytí – včetně otázek dětí – a předává to jeho vývojářům.

„Aristoteles přináší další vylepšené funkce AI, které umožňují provádět více specializovaných funkcí autonomně, což zahrnuje i pomoc při tišení plačícího dítěte, nákupu plenek nebo vyhledávání online nabídek, posilování dobrých mravů u dětí a dokonce pomáhá učit děti cizímu jazyku“

Který rodič by nechtěl NSA Microsoft, který učí jejich děti „dobrým mravům“?

Microsoft a NSA špehují miminka a děti

(pozn: NSA: Národní bezpečnostní agentura )

„Aristoteles využívá Kognitivní služby Microsoft – a brzy Cortana Intelligence – pro rozšíření klientely AI s pomocí nových funkcí orientovaných na děti. Obsahuje také vyhledávací funkce zaměřené na otázky rodičovství a péče o dítě od Bing.“

„Aristoteles byl speciálně navržen tak, aby vyrůstal s dítětem a tak poskytoval funkce založené na jejich měnících se potřebách.“

Před 4 lety UK Guardian odhalil, že Microsoft spolupracoval s NSA.

Matell využívá dětských hraček, aby špehoval v rodinách po celém světě

„Mattel využívá výhod některých nejnovějších a nejzajímavějších technologií z Qualcomm Technologies, jako je deep learning, rozpoznávání hlasu, audio, přední kamera a konektivita, aby do domácností přinášel benefity věcí řízených internetem,“ řekl Rai Talluri, bývalý víceprezident Qualcomm Technologies. (Mattel působí ve 40 zemích a prodává produkty více než 150 národům.)

Co však doopravdy Qualcomm říká je, že DHS využívá hračky od Matella k celosvětové špionážní činnosti v rodinách!

(Google search of Qualcomm Technologies a Homeland Security vrátili více než 2,3 milionů úderů.)

(pozn.: DHS: Ministerstvo vnitřní bezpečnosti Spojených států amerických)

Zašlo to až tak daleko, že vás špehují dokonce i televizní ovladače.

Nový, hlasem ovládaný, ovladač od XFINITY naslouchá všem a jejich balíček pro domácí zabezpečení vám umožní otevírat dveře, rozsvítit světla a aktivovat váš termostat prostřednictvím smartphonu. Pokud používáte smartphone, abyste viděli, co se děje u vás doma, myslíte si, že Comcast také nemůže?

2017: Odpadkové koše špióny

Simplehuman navrhnul odpadkový koš, který se aktivuje hlasem a je připojený na Wi-Fi. Proč vyrábět koše aktivované hlasem, které mohou všechny špehovat? Co se stalo s Listinou práv?

Toto je svět, který DHS, NSA a soukromé korporace chtějí. Svět, kde je domov každého člověka sledován a NIC není tajemstvím.

(KPa, skn.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru