Západní tisk je šokován mapou raketových systémů NATO a Ruska

Rusko-NATO, nejnovější zprávy dne 17. ledna. Západ je šokován mapou raketových systémů Severoatlantické aliance a Ruské federace. Západní vydání The National Interest publikovalo dokument, který vyhotovili experti z washingtonského Centra pro strategická a mezinárodní studia.

Na mapě jsou vyznačeny raketové «bubliny», které ukazují rozsah dopadu rozličných typů zbraní v Evropu, hlásí Jižní Federální agentura, odkazujíc se na Rambler/novinky.

Mapa ukazuje na potencionální dopad použití ruských zbraní za účelem zničení nepřátelských pozemních objektů, protiletadlových systémů a námořních zbraní, které se rozkládají podél území ruských hranic. Kromě toho na mapě můžete vidět rozsah akcí námořnictva NATO a stejně tak i polohu klíčových přístavů pro vyloďování, které mohou alianci přinést značné zvýhodnění ve vzduchu i na moři.

Analýza dat šokovala západní tisk, v kterém přišli k závěru: jestli bude vojenský konflikt mezi Ruskem a NATO i přesto pokračovat, bude to noční můra plná násilí a chaosu.

V NI připomínali, že seskupení čtyřtisícového vojska NATO se přesunulo k ruským hranicím za účelem obklíčení. Agentura však ujišťuje, že v případě konfliktu bude mít toto vojenské uskupení s pohybem na východ – do Ruska- neuvěřitelné problémy.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru