Lži, falešná vlajka a videa, to je pravá tvář americké politiky

Vietnam, Irák, Sýrie, tři příklady mezi mnoha dalšími! Seznam zemí, které byly zasaženy válkou na základě manipulace veřejného mínění je nekonečný.

Kuba, Kambodža, Súdán, Nikaragua, Somálsko, Srbsko, Libye, Jemen, Chile, Venezuela, Honduras, tento výčet není vyčerpávající…

Pokaždé je manipulace založena na lži. Speciální americká produkce války je pouhým nástrojem ochrany mateřské společnosti.

V ospravedlňování zásahu do záležitosti druhých se Washington projevuje jak skutečný génius výroby pohádek. Američtí představitelé nikdy nezapomenou vymyslet neuvěřitelný příběh, ale stále má nádech déjà vu. Fakta hovoří sama za sebe. Analýza střetů uplynulého půlstoletí odhaluje stejný modus operandi.

Prvním případem byla vietnamská válka. V srpnu 1964, slavný incident v Tonkinském zálivu. Veřejné mínění je na straně jestřábů, kteří obviňují severní Vietnam z použití torpéda v mezinárodních vodách proti americkým lodím.

V kontextu napětí mezi Washingtonem a Hanoji, Bílý dům tvrdí, že komunistická provokace nemůže zůstat bez odpovědi. Pod tlakem veřejnosti Kongres potvrdil rozhodnutí amerického prezidenta Johnsona, aby vojensky reagovat. V následujících měsících statisíce vojáků odlétalo na pomoc jihovietnamskému režimu a americké bombardéry bušily do severovietnamských pozic.

Prezident Lyndon Johnson údajně v roce 1965 v soukromí přiznal pochybení, že „pokud ví, tak námořnictvo střílelo na velryby“. Zatímco první incident americký prezident Lyndon B. Johnson odsoudil a varoval Severní Vietnam před nevyvolanými útoky, druhý falešný střet měl za následek schválení Rezoluce o Tonkinském zálivu, která se stala právním podkladem pro zapojení USA do nevyhlášené války proti Severnímu Vietnamu (Vietnamské demokratické republice) a zároveň dala americkému prezidentovi plnou moc asistovat kdekoliv v Jihovýchodní Asii v boji proti „komunistické agresi“

Druhý případ byla válka proti Iráku. Teroristické útoky z 11. září 2001 Bushově administraci poskytovaly perfektní záminku k zahájení hlavního útoku na Středním Východě. Začíná se zničením Talibanu v Afghánistánu, po kterém následuje útok proti Iráku Saddáma Husajna (březen 2003).

Zbavena jakékoliv mezinárodní legitimity, je vojenská agrese proti Bagdádu. Držení zbraní hromadného ničení představuje smrtelné nebezpečí pro kolektivní bezpečnost, a baasistický režim by poskytoval logistickou podporu teroristické organizaci Al-Káida.

Třetí případ studie, Sýrie. Od jara 2011, menšinový disent s podporou zvenčí, prefabrikovaný model “arabských revolucí”, požaduje odstranění syrského prezidenta. Provokace a útoky vytvářet atmosféru občanské války, smíchané s masivní podporou, která poskytuje ozbrojená vzpoura západní mocnosti

Aby ospravedlnili tento zásah je zřejmé, že záminka se bude muset brzy najít! Například použití chemických zbraní proti civilnímu obyvatelstvu je ideální vzor.

Dne 21. srpna 2013, fotky dětí zplynovaných na předměstí Damašku jdou po celém světě. Pro nedostatek důkazů, vyšetřovatelé OSN neurčili žádného viníka. Stroj na lež ale běží na plné obrátky.

Vietnam, Irák, Sýrie, tři příklady mezi mnoha dalšími! Seznam zemí, které utrpěly zásah prostřednictvím manipulace veřejného mínění je nekonečný (Kuba, Kambodža, Súdán, Nikaragua, Somálsko, Srbsko, Libye, Jemen, Chile, Venezuela, Honduras, tento výčet není vyčerpávající. .).

Klíčový vzorec této politiky je, že “lže, pod falešnou vlajkou a videi.” Lhaní je generování prvek imperialistické války, jeho surovina, paliva. Falešná vlajka ( “false flag”) je preferovanou metodou, protože umožňuje přisuzovat své vlastní zločiny soupeři. Videa jsou komunikační nástroj, který dává bajce punc pravdy.

Není náhoda, že Pentagon utratil 500 miliónů dolarů na základě nepravdivých džihádistických videí nebo vyrobených na zakázku v Sýrii.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru