Proklínaje Trumpovu mexickou stěnu, Evropané staví plot u Ruska

Německo, stejně jako zbytek světa, dráždí Donald Trump plánem postavit zeď na hranici s Mexikem, píše NEOPresse.

Zároveň Berlín z nějakého důvodu zároveň nepovažuje za hanebné poslat vojáky Bundeswehru chránit nový litevský „plot” před „tanky z Ruska”, je zmateno vydání.

Celý svět je „docela spravedlivě” pobouřen plány nového prezidenta USA postavit zeď na hranici s Mexikem, napsal NEOPresse. Donald Trump však není jediný, kdo se oplocuje před svými sousedy, pokračuje německé vydání.

„Země EU v Pobaltí staví oplocení a bariéry,“ zdůrazňuje NEOPresse. „Za prvé, Litva plánuje postavit nové pohraniční opevnění. Vzhledem k napjatým vztahům s Ruskem, chce země obklopit ruskou enklávu Kaliningrad plotem dva metry vysokým.“

Publikace upozorňuje na skutečnost, že Vilnius nedávno přijal novou koncepci národní bezpečnosti. „V tomto případě je na prvním místě „hrozba války bez jaderných zbraní”, soudě podle všeho, očekávají ruské tanky,“ poznamenal NEOPresse.

„Ale nebojte se,“ ironizuje NEOPresse. „Pomoc je na cestě. Vždyť NATO již zahájilo umístění tanků v pobaltských státech. A ještě brzy dorazí Bundeswehr. A němečtí vojáci „zabezpečí” nový plot. Ale za co budou nadávat Trumpovi?“

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru