Puškov zhodnotil kritiku politiky Merkelové jako „zahájení procesu“

Ruský senátor Alexej Puškov prohlásil po té, co migrační politiku kancléřky SRN Angely Merkelové zkritizoval po americkém prezidentovi také německý ministr financí Wolfgang Schäuble, že „proces byl zahájen.“

Trump označil předtím v interview pro britský list The Times politiku Merkelové v otázce nelegální imigrace za „katastrofální chybu.” Schäuble zase přiznal v interview pro list Welt am Sonntag za chybný kurs německé vlády v roce 2015, který umožnil vstup do země stovkám tisíc běženců.

„Po Trumpovi, který označil politiku „otevřených dveří” Merkelové za „katastrofální chybu,” přiznal totéž také ministr financí SRN Schäuble. Proces byl tedy zahájen,” napsal Puškov ve svém miniblogu na Twitteru.

​Německá kancléřka byla nejednou podrobena kritice nejen ze strany oponentů, ale také stoupenců, za imigrační politiku. Například, vztahy mezi bavorskou Křesťanskosociální unií a Křesťanskodemokratickou unií, vedenou kancléřkou SRN Angelou Merkelovou, jsou pořád napjaté právě kvůli nedosažení konsensu ohledně zavedení kvót pro běžence.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru