Šéf CIA prohlásil, že Trump „překročil hranu toho, co je dovoleno”!

Skandální spor mezi nově zvoleným prezidentem Donaldem Trumpem a odcházejícím šéfem CIA Johnem Brennanem získává na síle, napsal Wall Street Journal.

V reakci na obvinění proti němu i proti celé rozvědce, Brennan uvedl, že Trump překročil hranu toho, co je povoleno.

„Takové výroky o úniku nebo zneužívání či nepoctivosti (rozvědky), v mém chápání jdou přes hranu (dovoleného),” řekl Brennan na otázku reportéra o obviněních Trumpa proti němu.

Brennan také řekl, že porovnání CIA s postupy nacistického Německa je neúctou k zpravodajským důstojníkům, kteří byli zabiti ve druhé světové válce a „jejichž jména jsou zvěčněna na pamětní zdi”.

Před tím Trump zvažoval na Twitteru otázku, zda nebyl Brennan muž, který na něj „vylil” kompromitující informace. „Odcházející šéf CIA John Brennan nadává zvolenému prezidentovi Trumpovi za hrozbu z Ruska… Není to člověk, který sloučíl informace Fake News (tak Trump nazývá zveřejnění kompromitující informace na CNN)?” napsal Trump.

Začátkem nynějšího skandálu bylo zveřejnění anonymního dokumentu v médiích, že nějací „ruští agenti” mají údajně usvědčující informace na Trampa. Zvolený prezident uvedl, že únik a padělání proti němu přišlo z bezpečnostních služeb a bývalých zaměstnanců speciálních služeb. Trump označil za „ostudné a hanebné pro zpravodajské agentury uvolnit takové informace” a že je to něco, co by se dalo udělat a dělalo nacistické Německo.

Brennan následně odsoudil Trumpovo porovnání chování bezpečnostních služeb s nacistickými akcemi. Jak bylo uvedeno v médiích, dokument předal celé řadě osob, i FBI bývalý zaměstnanec britské zpravodajské služby MI6 Chritopher Steele, aby našli potvrzení informací, které získal o tom, že je prý Trump ve spojení s Moskvou – ale fakta uvedená v nich nebyla potvrzena.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru