Trump obvinil McCaina a Grahama z pokusu rozpoutat třetí světovou válku

Prezident USA Donald Trump prohlásil, že senátoři John McCain a Lindsey Graham mají zaměřit svoji energii na boj s teroristickou frontou Islámský stát (IS, zakázaná v Rusku), na otázky nelegální imigrace a bezpečnosti na hranicích místo stálých pokusů o rozpoutání třetí světové války.

„Společné prohlášení bývalých kandidátů na prezidenta Johna McCaina a Lindseye Grahama je chybné, jsou k politování nepřesvědčiví v tom, co se týče imigrace. Oba senátoři mají soustředit svoji energii na IS, nelegální imigraci a bezpečnost na hranicích místo toho, aby se stále pokoušeli rozpoutat třetí světovou válku,” napsal Trump na svém účtu na Twitteru.

Prezident USA Donald Trump podepsal v pátek výnos, který pozastavuje na 120 dnů přijetí běženců do USA, zakazuje na neomezenou dobu přijetí běženců ze Sýrie a zpřísňuje některá pravidla vstupu do USA.

Senátoři Graham a McCain, kteří jsou stejně jako Trump členy Republikánské strany, zveřejnili předtím prohlášení, v kterém označili prezidentův výnos za „nedostatečně ověřený.” Podle jejich slov bude tento výnos „ránou způsobenou sobě samým.”

„Tento výnos znamená signál, ať už záměrný nebo ne, že si Amerika nepřeje, aby do země přicházeli muslimové. Právě kvůli tomu se obáváme, že výnos může spíš přispět k verbování teroristů než zvýšit naši bezpečnost,” praví se v prohlášení.

(KPa, skn.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru