Evropská unie

Západní svět se začíná postupně aktivizovat proti Sorosovi

Boj so Sorosom a jeho mimovládkami spustilo v týchto dňoch po Maďarsku už aj Macedónsko. Vznikla tam totiž nová iniciatíva s názvom Stop operation Soros (SoS), ktorej hlavnou úlohou bude boj proti Sorosovi a jeho mimovládkam, hlavne Open Society Foundations (OSF).

Spoluzakladateľ SoS Nikola Serbov na tlačovej konferencii okrem iného doslova povedal: “Boli sme svedkami prevzatia celého občianskeho sektoru a jeho zneužitia na dosiahnutie cieľov jednej politickej strany. To je neprijateľné a presahuje to základ občianskeho organizovania! Nadácia OSF pôsobiaca pod záštitou Sorosa používa svoje finančné prostriedky a personál k podpore násilných protestov v Macedónsku.

Má monopol na sektor občianskej spoločnosti a vytlačuje akúkoľvek inú organizáciu, ktorá nesúhlasí so Sorosovou ideológiou.” Ďalší spoluzakladatelia SoS Cilimanov a Mircevski obvinili Sorosovu OSF nielen zo spolupráce s prozápadnou stranou SDSM, ale aj z presadzovania cudzích záujmov. OSF podľa nich spolupracuje s vládnou americkou organizáciou USAID a zasahuje do politického diania v krajine.

Hlavným cieľom zakladateľov Stop operation Soros je teda zničenie Sorosovho vplyvu v Macedónsku a na tento účel vyzvali občanov Macedónska, aby sa k iniciatíve pripojili.

Nielen politici, ale aj obyčajní ľudia naberajú v poslednej dobe odvahu a začínajú sa aktivizovať proti Sorosovi a jeho mimovládkam. Toto naberanie odvahy priamo súvisí so zmenami, ktoré v poslednej dobe prebiehajú v celom západnom svete a neobídu žiadnu krajinu.

Urobiť poriadok so Sorosom a jeho mimovládkami je dôležité, pretože sú prerastené vo všetkých západných krajinách a aktívne sa podieľajú na destabilizačnej a protinárodnej činnosti s cieľom presadzovať rôzne multikulti, gender, LGBT ideológie a aktívne zasahovať do politického diania v tej ktorej krajine s cieľom dosadiť do vlády bábkových politikov a ovplyvňovať smerovanie a dianie v krajine vo svoj prospech.

A to je niečo neakceptovateľné. Aktívny boj so Sorosom a jeho mimovládkami začalo pred pár rokmi Rusko a tento rok po zvolení Donalda Trumpa za amerického prezidenta sa k nemu začínajú pridávať aj ďalšie krajiny ako Maďarsko a najnovšie aj Macedónsko. Kedy tento trend dorazí aj na Slovensko? Žeby až po výmene súčasnej politickej triedy, ktorá je priamo alebo nepriamo napojená aj na tieto organizácie?

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru