Luthe: Migranti jsou neúměrně kriminálnější než němečtí občané

Uprchlíci žijící v Berlíně se dopouštějí více kriminálních zločinů než průměrná populace. To je zřejmé z vyjádření Senátu na otázku poslance FDP Marcela Lutheho.

Mezi více než 70.000 přistěhovalci v kategorií žadatelů o azyl a válečných uprchlíků berlínská policie v roce 2016 obvinila 9.614 lidí, podezřelých z podezření na trestný čin, to znamená asi 13 procent uprchlíků. To však kontrastuje s necelými třemi procenty Němců, kteří jsou podezřelí ze spáchání trestného činu.

„I bez toho, že mnozí z migrantů jsou obviněni z trestného činu nedovoleného vstupu do země, je mezi migranty v Berlíně neudržitelný počet trestných činů,“ říká Luthe.

“Je pravdou, že podstatně více podezřelých ze spáchání trestných činů je mezi migranty než u německých občanů a to bez ohledu na věk a pohlaví,” pokračuje Luthe.

Mezi německými mladými muži ve věku do 21 let je asi šest procent obviněno z podezření na trestný čin.

Marcel Luthe kritizuje zprávu ministerstva vnitra jako neúplnou.

“Samozřejmě, že se dá žonglovat se statistickými čísly, vybírat různé skupiny a porovnávat je mezi sebou, ale stále několikanásobně vyšší zločinnost je u migrantů Ve zprávě musí být uvedeny příčiny a přijatá prevence a politici musí patřičně reagovat na tato alarmující čísla,” dodal Marcel Luthe.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru