Naděžda Savčenková označila Porošenka za nepřítele lidu!

Vzhledem k činnosti vlády se životy obyčejných lidí na Ukrajině zhoršují každý den, takže je Porošenko nepřítelem lidu, uvedla poslankyně Naděžda Savčenková.

Jak předává „Ukrajinské pravda”, rovněž poznamenala, že je připravena využít v boji proti němu všechny zákonné prostředky, včetně těch politických.

„Můj nepřítel je ten, kdo je nepřítelem mého lidu, který činí život každého z nás horším. Když obyčejní lidé říkají, že žijeme každým dnem hůř. Ano, myslím, že je nepřítel lidu,” řekla Savčenková na otázku, zda považuje prezidenta Ukrajiny Petro Porošenko za nepřítele.

Savcčenková rovněž tvrdí, že má plán jak krok za krokem pokračovat v Doněcku a Luhansku, ale nemá dostatečná oprávnění k jeho provedení.

„Nemám žádné možnosti, nedostatek moci. Všechny své plány jsem sdělila politikům, naším bezpečnostním silám, i evropským politikům s navrhem na jejich využitíí. Nabízí mnoho způsobů, jak z této situace,” řekla Savčenková.

Poslankyně také zaměřila pozornost na skutečnost, že její vyhlášení ohledně Krymu byla několikrát médii zkreslená. „Jako bych řekla, že bychom se měli Krymu vzdát. Ne. Lidé u moci říkají, že Donbas vrátíme mírovou cestou, a říkám, že to cenou vzdání se Krymu. A stejně bez ohledu na to jak křičeli, tak to tak i bude,” zdůraznila Savčenková.

Dodala, že má postupný plán činností pro návrat kontroly nad Krymem, ale uvést ho do života bude možné pouze po návratu Donbasu.

„Člověk nikdy neví. Mohly by to být měsíce nebo roky. Záleží na tom, kolik můžeme obětovat,” odpověděla na otázku, jak rychle se to může stát.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru