Německá kancléřka Merkelová přiznala impotentnost EU

Európska únia nie je schopná bez podpory USA zdolať islamských teroristov, ktorí sa približujú k hranici EÚ, posťažovala sa vo svojom vystúpení na mníchovskej konferencii o bezpečnosti nemecká kancelárka Angela Merkelová, ktorej podľa názoru mnohých pozorovateľov pristane titul vrchnej pozývačky moslimov do Európy.

„Európania osamote nedokážu zvíťaziť nad islamským terorizmom. Tu je potrebná vojenská pomoc USA. Islamský terorizmus sa približuje k vonkajším hraniciam EÚ, čo robí spoluprácu s USA osobitne dôležitou,“ povedala nemecká kancelárka, ktorá jedným dychom dodala: „Do tejto koalície treba zapojiť moslimské štáty.“ Angela Merkelová neupresnila, či má na mysli štáty ako Veľká Británia, Francúzsko, Belgicko, Holandsko, alebo Švédsko, a či chce k spolupráci prizvať aj rodné Nemecko.

Merkelová tiež vyhlásila, že treba ukázať, že príčina terorizmu nespočíva v islame, ale v jeho zvrátení. V tejto súvislosti by bolo vhodné, keby sa kancelárka Merkelová vyjadrila, do akej miery je schopná porozumieť písanému textu a či si dala námahu prečítať si, čo sa píše v koráne, a to skôr, než pozvala do Nemecka i celej Európy milióny moslimov.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru