Savčenková: Politici jsou neschopní a proto se na Donbasu válčí

V pořadu ukrajinského TV kanálu 112 poslankyně Nejvyšší rady Nadja Savčenková vysvětlila proč došlo k eskalaci konfliktu na Donbasu.

Zhoršující se situace na Donbasu ukazovala na únavu zúčastněných z neschopnosti politiků řešit tento konflikt, je přesvědčena Savčenková.

“Tato situace ukázala, že jsou připraveni ještě bojovat lidi, ale jsou bohužel už velmi unavení touto tři roky trvající válkou. Kvůli nečinnosti politiků, slabé diplomacii a slabému sebevědomí – vyhrajeme cenovou válku nebo si můžeme sednout k jednacímu stolu a ukončit válku mírem, ” řekla Nadja Savčenková v talk show ” People. Hard Talk. LIVE ” na TV kanálu 112.ua.

Již téměř před měsícem také v pořadu na TV 112.ua Savčenková uvedla, že vládě v Kyjevě se bude moci vrátit Donbas „předáním” Krymu Rusku.

„Optimální variantou” mírového řešení otázky je podle Savčenkové dohoda o Krymu a Donbasu uzavřená mezi Ruskem a Západem. Podle jejího názoru se Ukrajina nebude účastnit těchto jednání, neboť je politicky „nesamostatná”.

„Můj nepřítel je ten, kdo je nepřítelem mého lidu, který činí život každého z nás horším. Když obyčejní lidé říkají, že žijeme každým dnem hůř. Ano, myslím, že je nepřítel lidu,” řekla Savčenková na otázku, zda považuje prezidenta Ukrajiny Petro Porošenko za nepřítele.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru