Pentagon zamlčel tisíce leteckých úderů v boji proti terorismu!

Americká armáda nezveřejnila informace o tisících náletech v průběhu posledních 15 let v rámci protiteroristických operacích v Iráku, Sýrii a Afghánistánu, uvedl portál Military Times.

Podle šetření publikace, jen v roce 2016 Pentagon nezveřejnil nejméně 456 vzdušných útoků v Afghánistánu. Jedná se o údery vrtulníků a bezpilotních letounů.Portál konstatuje, že můžeme hovořit o tisících leteckých útocích spáchaných od počátku boje proti terorismu v roce 2001, jejichž podrobnosti nebyly zveřejněny.

„Mohu s jistotou říci, že se nesnažíme skrýt počet leteckých úderů,” řekl novinám pod podmínkou zachování anonymity, zdroj v amerických ozbrojených sil, který je obeznámen s postupy sběru dat pro centrální velení ozbrojených sil USA (CENTCOM). Podle něj zprávy neberou v úvahu nálety vrtulníků Apache, které jsou široce používány americkou armádou.

Portálu se nepodařilo získat oficiální komentář z ministerstva obrany.

Pokud je infomace Military Times správná, těžko se rovněž dočkáme vysvětlení nejen počtu zabitých teroristů, ale také a především obětí v řadách civilního obyvatelstva.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru