George Soros

Soros: Americký byznys se zhroutí kvůli „podvodníkovi” Trumpovi!

Americké společnosti těžící z politiky Donalda Trumpa čeká finanční kolaps, prohlásil miliardář George Soros.

Podle podnikatele, „nedefinovaná” politika „podvodníka a ostentativního diktátora Trumpa”, zejména snížení daní povede k výraznému oslabení americké ekonomiky a poklesu investic.

Americký podnikatel George Soros vsadil půl miliardy dolarů na podzim na pád akcií firem, které využívají politiku Donalda Trumpa, zejména ropné společnosti, uvedl deník Bild.

Jak deník píše, trhy očekávají, že Trump zmírní daňové regulace. „Nyní ještě slaví, ale nakonec realita trhy zaskočí. Nejistota je větší než kdy jindy, a to je – nepřítel dlouhodobých investic,” sdělil Soros.

Předpověď Soros potvrzuje největší světová investiční společnosti BlackRock.„Vidím temné mraky. Finanční trhy mohou zažít výrazné zhoršení,” uvedl šéf BlackRock Larry Fink. Americká konjuktura je již v oslabeném stavu kvůli Trumpových záměrů nižších daní. Kromě toho je zde nejistota ohledně vývoje světového obchodu v důsledku jednání o NAFTA s Mexikem a Kanadou.

Soros vystupoval proti Donaldu Trumpovi hned po jeho zvolení, označil ho za „lháře, podvodníka a diktátora”, píše Bild. „Nakonec ho americká ústava a její demokratické instituce zastaví. Osobně si myslím, že ho čeká selhání,” uzavřel finančník.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru