V bazénu v německém Oldenburgu byla napadena 14letá studentka

Kam až dojdeme s přehnanou politickou korektností ukazuje následující případ. V sobotu, krátce před 18.hodinou, nahlásila 14letá studentka plavčíkovi napadení v bazénu Olantis.

Studentka oznámila plavčíkovi, že se jí nějaký neznámý člověk dotýkal na zádech a hýždích a pak se jí neznámý člověk pokusil strhnout plavky.

Plavčík poté informoval o incidentu policii.

„Policii se podařilo najít skupinu pěti Afghánců ve věku 17 až 29 let, podezřelých z obtěžování studentky. Muži obvinění popřeli. Mezitím bylo oznámeno, že v Olantis jsou nežádoucími osobami. Policie zahájila vyšetřování celého incidentu,“ píše se v policejní zprávě.

Oldenburský deník zveřejnil celou policejní zprávu zároveň na Facebook, kde se jako první objevila poznámka: „Jak dalece je důležité uvádět státní příslušnost pachatelů?“

Další odpověděl: “Vlastně vůbec ne, pro některé” dotčené občany ” však ano. Nezáleží na tom, kdo šáhne na dítě, ale mělo by se mu dostat stejného zacházení a vymáhání práva jako pro rodilé Němce!”

První přispěvatel pocítil zadostiučinění: “To je přesně to, kam moje poznámka směřuje. To je jen krmivo pro “extremisty”. A zpráva je jinak irelevantní. ”

Oldenburgský deník byl v podstatě napaden některými čtenáři Facebooku, kteří mu vytýkali zveřejnění národnosti pachatelů.

Deník se bránil tím, že citoval pouze policejní zprávu, kde národnost je uvedena.

V dalším příspěvku na Facebooku bylo napsáno: “Kdo má být chráněn odstraněním národnosti? Pachatel nebo oběť? Já to nechápu. Byli to pravděpodobně cizinci. Pak to dává smysl a vláda bude muset přiznat, že zde nejsme sami v prostoru, prolezlém „rakovinou“. ”

 

Mnichov zkouší osvětu na vícejazyčném letáku

Možná, že mnoha obcím by pomohl postup Mnichova. Tam už se snažili od roku 2013 pomocí plakátů upozornit na pravidla, která se mají dodržovat. V Mnichově měli v té době stále problémy s imigranty, kteří neumí plavat a ještě skákali do bazénu, uvedla mluvčí Bettina Hess.

Pravidla koupání v Mnichově: “Bez ohledu na to, jaké má žena plavky na sobě, musí být respektována”. Podle mluvčí Bettiny Hess případy obtěžování jsou spíše výjimečné.

“Osvětové” plakáty s pravidly visí u pokladny všech městských bazénů v Mnichově. Pravidla pro koupající jsou ilustrovaná, vícejazyčná a i pro negramotné pochopitelná. Navíc je tam i stejný leták v arabštině, somálštině, paštunštině, angličtině a francouzštině. Letáky jsou distribuovány v přijímacích uprchlických centrech.

Na letácích jsou například tyto slogany:

  • Žádné slovní nebo fyzické sexuální obtěžování vůči ženám, jakkoli jsou oblečené
  • V bazénu není dovoleno se koupat v oblečení, ale v plavkách nebo bikinách
  • Bez ohledu na to, jaké má plavky žena na sobě, musí být respektována
  • Pokyny personálu plaveckého bazénu je nutno dodržovat, ať je to muž či žena
  • Dáváme pozor zejména na dětí a starší osoby

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru