VIDEO: Trumpa pověsili na strom i se sovětskou vlajkou

V městě Fort Wayne v americkém státu Indiana pověsil válečný „veterán“ figurinu Trumpa na strom se sovětskou vlajkou v ruce.

Sousedé v historické čtvrti Fort Wayne v Oakdale jsou znepokojeni pověšenou figurinou prezidenta Donalda Trumpa, která se zde objevila krátce po inauguraci.

Velká figurina je pověšena za krk na oprátce a v rukou drží vlajku bývalého Sovětského Svazu.

“Je to docela šokující,” řekl jeden ze sousedů Jared Paden, “upřímně řečeno, moc se mi to nelíbí. Nejsem nadšený z toho, že je to v mém sousedství. ”

Podle televizní stanice NewsChannel 15 dům patří armádnímu veteránovi, ale ten s médii nechtěl komunikovat.

“Nemyslím si, že je to uctivé vůči Trumpovi a pro mnoho lidí, kteří hlasovali pro něj v prezidentských volbách,,” pokračoval Paden, ” ale je to jejich právo. Mají právo na svobodu projevu. Takže, nebudu jim říkat, ať sundají figurinu, ale přeji si to. ”

Kromě figuriny, je dům „ozdoben“ různými protitrumpovskými plakáty. Na jednom z nich je napsáno: „Trump je ostudou Ameriky a stydím se, že jsem sloužil Americe“.

Dům je zabezpečen alarmy a je uzavřený.

Místní starosta Tom Tiernon vydal následující prohlášení pro NewsChannel 15: “Máme všichni svobodu projevu, ale jsme znepokojeni, a myslíme si, že byla překročena určitá mez slušnosti.“

Policejní mluvčí důstojník Michael Joyner řekl, že policie v tomto případě nemůže zakročit.

(KPa, pz.cz, Foto: Youtube)

Přejít nahoru