Exposlanec tvrdí: Porošenko se chystá uprchnout do Španělska!

Prezident Ukrajiny Petro Porošenko se prý chystá uprchnout do Španělska. Oznámil to bývalý poslanec Nejvyšší rady Ukrajiny Vladimir Olejnik.

„Dostal jsem informaci od celní služby a bezpečnostní služby (SBU), že v lednu Porošenko poslal do Španělska dvě letadla s penězi a předměty umělecké hodnoty. Byl označen jako diplomatický náklad,” napsal ve svém Olejnik Facebooku.

„Velvyslanec Španělska je Petrův přítel, kterého jmenoval v roce 2006. Jeho hlavní diplomatickou misí je starat se o dům Porošenka. Pak bude všechny přesvědčovat, že uprchl z Ukrajiny s příručním zavazadlem,” pokračoval v obvinění Olejnik.

Jak dosvědčují samotní Kyjevané, na letišti „Žuljani” je nyní v neustálém pohotovosti několik Porošenkových letadel a vrtulníků. Malá vzdušná letka by měla pomáhat prezidentovi opustit zemi v případě nepokojů.

Nicméně komentáře na facebooku bývalého poslance nesvědčí o tom, že by mu čtenáři věřili. Spíše naznačují, že je jedná o zhrzeného exposlance odsunutého od “korýtka”. Není to první zvěst o možném Porošenkově úprku z Ukrajiny. V době, kdy se v únoru roku 2015 stihl ukrajinskou armádu debakl u Debalceva v boji s opolčenci, média tvrdila, že se již prezidentova rodina přesunula do zahraničí.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru