Korwin: Ženy vydělávají méně, protože jsou méně inteligentní

Polský europoslanec Janusz Korwin-Mikke je přesvědčen, že je logické, že ženy vydělávají méně než muži.

“Samozřejmě, že ženy vydělávají méně než muži, protože jsou slabší, menší a méně inteligentní,” řekl liberální politik Janusz Korwin-Mikke během debaty v Evropském parlamentu.

Jako příklad uvedl, že nejlepší polská žena se umístila na fyzikální olympiádě na osmistém místě a že žádná osoba ženského pohlaví se mezi šachisty nenachází ve světovém Top 100.

“Musím evropské ženy proti vašim tvrzením bránit. Podle vaší teorie nemám ani tady právo být,“ reagovala španělská europoslankyně Iratxe Garcia-Perezová (PSOE).

Česká komisařka EU pro spravedlnost, ochranu spotřebitele a rovnost, Věra Jourová se cítila prohlášením Korwina-Mikke dotčena a připadalo jí to jako řeč nějakého afrického ministra.

Celý spor vznikl během projednávání bodu o „odměňování mužů a žen, o údajné mzdové diskriminaci žen“.

Janusz Korwin-Mike je znám svými kontroverzními výstupy na půdě Evropského parlamentu. V loňském roce požadoval, aby do EU nebyl povolen vstup představitelům současné ukrajinské republiky, kteří chválí organizace UPA a OUN.

V ukrajinském parlamentu leží návrh rezoluce odsuzující polskou genocidu vůči Ukrajincům v letech 1919-1951. „Začíná to být opravdu zajímavé,“ napsal na svém Faceboku Janusz Korwin-Mikke, polský europoslanec, „ já jsem tedy taky zločinec.“

„Nežádám omluvu od ukrajinské republiky za vraždění ve Volyni, protože vládu na Volyni v té době vykonávali Němci, ne Ukrajinci,” komentuje polský europoslanec a pokračuje.

Něco jiného je však odpovědnost za trestný čin a nebo chválit zločince, který ten trestný čin vykonal. Ukrajinská republika chválí ukrajinské zločince z UPA, oslavuje Stepana Banderu a ten je zodpovědný za ty vraždy! Protože to nebyl nějaký nahodilý impuls ukrajinského národa, ale genocida vědomě a pečlivě naplánovaná organizací a jejím vedením. A tak dlouho, dokud Ukrajina bude chválit příslušníky UPA / OUN a podle zákona bude vězením trestat za pomluvy Stepana Bandery, potom Polsko nemůže souhlasit s tím názorem, že Ukrajina opustila mongolský systém hodnot a vyměnila je za evropské hodnoty.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru