Guardian: Kdo mluví správně gramaticky je rasista

Váš protějšek hovoří správně? Tak pozor musí změnit svou řeč na slang nebo to může být vnímáno jako rasistické.

Vývoj jazyka by měl být volný, bez nějakých pravidel, říkají novináři levicového britského listu Guardian.

Testy z pravopisu pro budoucí učitele se v New Yorku neprovádějí. Důvodem je, že velká část studentů pedagogických fakult jsou přistěhovalci a ti by pravopisným testem neprošli.

V Berlíně, existují dva dialekty: Berlin dialekt a Kanak Språk, to je etnolekt, mluví s ním turecká mládež v Německu. Mezitím Kanak Språk se stává také populární mezi německou mládeží. Kdo může přecházet mezi žargony současných dialektů a standardní němčinou, tak by neměl mít v každodenním životě žádné problémy. Ale kdo nedokáže rozlišit mezi dvěma způsoby mluvení, tak zůstává v pasti blábolení a končí špatnou němčinou. Problémy samozřejmě nastávají u náročných zaměstnavatelů, kde „nekvalitní“ jatyk způsobí problémy. Proto multikulturní ideologové chtějí upravit jazykové normy, údajně, aby se zabránilo diskriminaci.

Ve Velké Británii jsme ještě o krok dále, píše se v článku Guardian. Krásná angličtina, kterou jsme se učili je považována za zastaralou a arogantní. Místo toho je směs English oslavována, ta se vyvinula díky rozmanitosti přistěhovalců do Londýna, z Indie, Pákistánu, Karibiku a Afriky.

The Guardian uvedl, že správná gramatika a správný způsob mluvení bylo snobské a rasistické a proto by mělo vše postupně zaniknout. Lidé, kteří hovoří se správnou výslovnosti a gramatikou jsou obvykle starší, bílí (!), bohatí a s akademickým vzděláním, a používání tohoto jazyka ukazuje jejich aroganci.

Ve státě New York je povolen úpadek vzdělávacích standardů. Oficiální pravopisný test pro budoucí učitele byl oficiálně zrušen. Důvodem pro toto rozhodnutí bylo, že v předchozích testech, jen asi 46 procent Hispánců a 41 procent Afroameričanů prošlo testem. Nyní se můžete stát učitelem bez základů pravopisu.

Novátoři asi předpokládají, že všichni slavní filozofové a vědci se mýlili, když tvrdili, že verbální dovednosti a myšlení nemohou být od sebe odděleny.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru